Asiakaskokemuksia

Kun isännöitsijän ja hallituksen yhteistyö sujuu, se voi tuoda taloyhtiölle jopa taloudellista hyötyä.

Espoon Saunalahdessa isännöinnin ja hallituksen yhteistyön perustana ovat toimivat viestintä- ja kokouskäytännöt. Kumpaakin leimaa asioiden ennakointi. Lisäksi on tärkeää, että sovituista asioista ja aikatauluista pidetään kiinni. Tästä syntyvä luottamus isännöintiä kohtaan on kaiken A ja O.

Lapualaistalon remontissa koheni ulkoasu, energiatehokkuus ja asumisviihtyvyys.

Ennen remonttia kiinteistön lämmönkulutus oli suurta, sisäilma tunkkaista ja kadun äänet kantautuivat häiritsevästi asuntoihin. Aktiivinen hallitus ja isännöitsijä tarttuivat toimeen, ja vaikka remonttiin mahtui myös lukuisia yllätyksiä, projekti valmistui napakan aikataulunsa puitteissa.

Isännöitsijän ja hallituksen yhteistyö vauhditti suojellun hirsitalon remonttia Kotkassa

Kun satavuotiaiden rakennusten julkisivupaneelit, ikkunat ja ovet alkoivat olla elinkaarensa päässä, isännöitsijä Tommi Yrjölä ja puheenjohtaja Jan Lorkowski käynnistivät vaativan remontin. Lisähaastetta urakkaan toivat matkan varrella löytyneet yllätykset, joita historiallisen talon rakenteissa riitti.

Joensuulainen asunto-osakeyhtiö löysi lainakilpailutuksen kautta paremman lainan

Kun isännöitsijä Jarkko Kosunen soitti hallituksen puheenjohtaja Raimo Puustiselle ja ehdotti taloyhtiön lainan kilpailuttamista, ei vastausta tarvinnut kauan miettiä. Lainakilpailutuksella saatiin apua taloyhtiön talouden hallinnointiin juuri, kun kustannukset olivat nousussa.  

Anita Lehtonen ja Katri Innanen työmaalla

Mellunmäessä päädyttiin poikkeukselliseen ratkaisuun: huonokuntoiset rakennukset puretaan ja tilalle rakennetaan moderneja kaupunkiasuntoja

Itä-Helsingissä sijaitsevan asuinalueen rakennukset olivat tulleet käyttöikänsä päähän. Sitten asunto-osakeyhtiöaktiivit keksivät jotain poikkeuksellista ja alkoi mittava hanke. Sen eteenpäin vieminen on vaatinut eri alojen aktiivista yhteistyötä.

Lainamarginaali tipahti tuntuvasti – näin se onnistui helsinkiläisessä taloyhtiössä 

Kun kustannukset alkoivat nousta, töölöläisen taloyhtiön hallitus halusi kääntää kaikki kivet, jotta säästöjä saataisiin. Taloyhtiö päätti kilpailuttaa lainansa uudella Ador-palvelulla. Tulokset yllättivät positiivisesti: lainan marginaali putosi kolmasosaan alkuperäisestä.

Taloyhtiön talous pelastui – kiitos valveilla olleen isännöinnin ja hallituksen.

Kun taloyhtiön maakaasulämmityksen laskut olivat vajaassa vuodessa yli kaksinkertaistuneet, as.oy. Nummelan Harjutie päätti siirtyä ilma-vesilämpöpumpun käyttöön. Tehokkaan toiminnan ansiosta taloyhtiö selvisi hyvin pienillä säröillä energian hintojen noususta.

“Tärkeintä on aktiivinen yhteydenpito ja asioiden pohtiminen yhdessä”

Hallituksen puheenjohtaja Timo Juurikko

Huittisissa sijaitseva as.oy. Vehnä-Hovi pistettiin muutaman vuoden aikana teknisesti täysin uuteen uskoon – taloyhtiössä uusittiin niin lämmitysmuoto, lukostot kuin pihakin. Asennettiinpa taloon jälkiasennuksena myös uudet hissit.

“Isännöitsijä on erittäin tärkeässä roolissa siinä, että kiinteistöomaisuuden arvo säilyy ja asuminen on viihtyisää.”

Hallituksen puheenjohtaja Harri Salminen

Retta Isännöinti on hoitanut as.oy. Helsingin Valkaman isännöintiä pitkään. Taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Harri Salminen kertoo, että yhteistyön merkittävin tekijä on kyky vastata haasteisiin ja asiakkaan tarpeisiin.

“Tunnemme toistemme toimintatavat ja luotamme isännöitsijään.”

Hallituksen puheenjohtaja Jouni Jokiniemi

Riihimäkeläisen as.oy Pikajunan hallituksen puheenjohtaja Jouni Jokiniemi arvioi, että isännöitsijän ammattitaito ja verkostot nousevat arvoonsa etenkin taloyhtiön remonttien aikana. Luotettava ja ammattitaitoinen isännöitsijä helpottaa hallituksen työtä, kun hallitusta ei tarvitse vaivata pienimmillä asioilla.

”Huolellisesti suunniteltu ja tehty julkisivuremontti yllätti taloyhtiön iloisesti monella tavoin.”

Isännöitsijä Mika-Rainer Gustavson

Porvoolaiseen taloyhtiöön teetettiin kuntokartoituksen perusteella julkisivu- ja parvekeremontti. Huolellisen suunnittelun, sitoutuneiden tekijöiden ja tarkan valvonnan ansiosta urakka onnistui niin hyvin, että lopputulos palkittiin Porvoon Kiinteistöyhdistyksen toimesta.

“Rettan kautta löysimme kombinaation, jossa saimme hyvän isännöitsijän, jolla on pitkä kokemus suurten yhtiöiden hoitamisesta”

Hallituksen puheenjohtaja Hannu Heliö

Helsingin Käpylässä sijaitsevaan taloyhtiöön oli tulossa suuria korjaushankkeita, minkä vuoksi yhtiö haki kokenutta isännöitsijää kilpailutuksella. Tavoitteena oli saada järjestystä ja struktuuria isännöintitoimintaan sekä löytää isännöitsijä, joka suoriutuu isoistakin haasteista. Rettan kautta tämä onnistui.

“Olemme tyytyväisiä, että taloyhtiön seinäremontti toteutettiin isännöitsijän suosituksesta ajoissa.”

Hallituksen puheenjohtaja

Kellokoskella sijaitsevassa taloyhtiössä suunniteltiin kattoremonttia ja vesikaton uusimista. Isännöitsijän suosituksesta päätettiin tutkia myös rakennuksen seinät, ja tutkimuksissa etenkin parvekkeista löytyi pahoja vaurioita. Seinä- ja kattoremontit toteutettiin lopulta onnistuneesti saman urakan yhteydessä.

“Julkisivuremontilla talolle saatiin ilme, joka istuttaa sen kauniisti alueen muuhun rakennuskantaan”

Isännöitsijä Lauri Kolehmainen

Tamperelainen 1930-luvulla rakennettu uniikki talo palautettiin julkisivuremontilla omalle aikakaudelleen. Remontti onnistui remontin valvojan ja suunnittelijan, pääurakoitsijan sekä arkkitehdin sujuvan yhteistyön ansiosta, ja uusitusta julkisivusta tuli alueen ja asukkaiden ylpeydenaihe.

“Hankkeen onnistumisen kannalta olennaista oli taloyhtiöiden hyvä yhteistyö sekä luotettava ja ammattitaitoinen projektin johto, suunnittelu, toteutus ja valvonta.”

Hallituksen puheenjohtaja Pauli Kleemola

Vantaalaiset taloyhtiöt päättivät toteuttaa asuntojen linjasaneeraukset ryhmäkorjaushankkeena. Mittavan hankkeen läpivieminen vaati kaikilta kolmelta taloyhtiöltä saumatonta yhteistyötä ja täydellistä sitoutumista. Hyvin suunniteltu, valvottu ja toteutettu hanke takasi parhaimman lopputuloksen.

“Kokonaisuutena edennyt jouhevasti ja sujuvasti ja olemme tyytyväisiä sekä isännöitsijän että urakoitsijan työhön.”

Hallituksen puheenjohtaja Marjut Hilska

Jyväskyläläisessä taloyhtiössä pilotoitiin nopeaa putkiremonttia, jossa eri työvaiheissa on kerrallaan 20 asuntoa ja viikossa valmistuu viisi asuntoa. Näin asukkaille remontista aiheutuva vaiva saatiin minimoitua. Urakka toteutettiin myös kustannustehokkaasti: remontin hinta asuinneliötä kohden oli alle 600 euroa.

“Hallituksen ja asukkaiden toiveisiin reagoiva ammattitaitoinen isännöitsijä ja hyvä kumppaniverkosto ovat taanneet asioiden sujuvan hoitumisen.”

Hallituksen puheenjohtaja Jyrki Jokitulppo

Raumalaisen taloyhtiön ylläpidosta haluttiin tehdä suunnitelmallisempaa ja tavoittellisempaa, joten isännöitsijä laati yhtiölle taloyhtiöstrategian. Strategian ansiosta kaikilla on selkeä näkemys taloyhtiön kehittämisestä, kunnosta ja tulevaisuuden korjaustarpeista.

“Pelastussuunnitelman päivittäminen johti konkreettisiin toimenpiteisiin taloyhtiön turvallisuusasioiden parantamiseksi”

Isännöitsijä Matti Halonen

Nummelan suurimman taloyhtiön turvallisuutta haluttiin parantaa, joten isännöitsijä laati yhtiölle sähköisen päivitetyn pelastussuunnitelman. Muutoksista tiedotettiin asukkaille ja sähköinen opas on kaikkien saatavilla OmaRetta-verkkopalvelussa.