As. Oy Silokkaantie 9, Jyväskylä

Hyvinvoiva taloyhtiö. Retta Isännöinti.

As. Oy Silokkaantie 9 on 70 asunnon kerrostalo Jyväskylässä. Taloyhtiön isännöitsijänä toimii Marko Tölli Retta Isännöinnistä ja hallituksen puheenjohtajana Marjut Hilska.

Lähtötilanne:

Vanhan kiinteistön muovisessa viemärijärjestelmässä todettiin yksi vuoto ennen vuonna 2012 tehtyä putkiston kuntotutkimusta ja kun toinen vuoto löydettiin vuonna 2014, tuli putkiremonttihankkeen suunnitteluun vauhtia. Hyvin ja huolella tehdyn hankesuunnitelman hyväksymisen jälkeen yhtiökokouksen päätös perinteisestä putkiremontista oli yksimielinen.

Ratkaisu:

Tavoitteena oli perinteinen laajasisältöinen täysremontti, jossa viemärit, käyttövesiputket ja kylpyhuoneet uusitaan ja jonka vaiva asukkaille haluttiin minimoida. Sattumalta samaan aikaan taloyhtiölle ilmeni mahdollisuus päästä urakoitsija Rakennus Auvinen Oy:n nopean putkiremontin pilottikohteeksi. Koska hankesuunnitelmaan oli panostettu ja korjaussuunnitelma valmiiksi kilpailutettu, taloyhtiö pystyi tarttumaan tilaisuuteen nopealla aikataululla.

Urakoitsija toteuttaa saneerauksen viemärilinja kerrallaan, jolloin eri työvaiheissa on kerrallaan 20 asuntoa ja viikossa valmistuu viisi asuntoa. Näin asukkaat joutuvat muuttamaan tilapäismajoitukseen vain neljäksi viikoksi, vaikka putkiremontti kokonaisuudessaan kestääkin useita kuukausia.

Tulokset:

Putkiremontti alkoi elokuussa 2017 ja etenee hienosti ja ajallaan, mikä on työntekijöiden ammattitaidon, logistiikan toimivuuden ja hyvän suunnittelun summa. Isännöitsijä Töllin ammattitaito hankkeen suunnittelussa oli korvaamaton apu koko putkiremonttihankkeen onnistumisessa. Isännöitsijä, taloyhtiön hallitus ja urakoitsija korostavat kaikki hyvän suunnittelun merkitystä. Nopea ja laaja putkiremontti on onnistuttu toteuttamaan myös kustannustehokkaasti, sillä hinta asuntoneliölle on vain alle 600 euroa.

“Kokonaisuutena edennyt jouhevasti ja sujuvasti ja olemme tyytyväisiä sekä isännöitsijän että urakoitsijan työhön.”

Hallituksen puheenjohtaja Marjut Hilska