As Oy Wittenberginkatu 32, Porvoo

Porvoolainen As Oy Wittenberginkatu 32 on rakennettu vuonna 1973. Yhtiöön kuuluu kaksi rakennusta, joissa on yhteensä 30 asuinhuoneistoa. Taloyhtiötä isännöi Mika-Rainer Gustavson Retta Isännöinnistä.

Lähtötilanne:

Wittenberginkatu 32:n rapistuneet julkisivut ja parvekkeet pistivät taloyhtiön hallituksen ja isännöitsijä Mika Gustavsonin silmään. Niiden huono kunto ei ollut tosin ihme, sillä pinnat olivat alkuperäiset vuodelta 1973.

Ratkaisu:

Hallitus tilasi Retta Isännöinniltä kuntokartoituksen. Gustavson järjesti asiantuntijan selvittämään rakenteiden tilanteen ja korjausvaihtoehdot. Kannattavimmaksi osoittautui malli, jossa julkisivun vanha tiilipinta puretaan ja tilalle tehdään uusi. Yhtiökokous päätti, että parvekkeet kunnostettaisiin, ja remontti starttasi vuonna 2015. Pienen haasteen aiheutti se, että julkisivu- ja parvekeurakka haluttiin tehdä kerralla. Tämä tarkoitti, että urakoita ja urakoitsijoita sekä korjattavia kerrostaloja oli kaksi.

Lopputulos:

Julkisivuremontin huolellinen suunnittelu ja toteutus yhdessä sitoutuneiden tekijöiden ja tarkan valvonnan kanssa johti onnistuneeseen lopputulokseen. Kiinteistöt saivat tiilielementeistä rakennetutut uudet seinäpinnat ja lasitetut parvekkeet, jotka päivittivät 45-vuotiaiden talojen ilmeen kerralla moderniksi. Laadukas toteutus oli osakkaiden mieleen. Työ pantiin merkille myös Kiinteistöliitto Uusimaahan kuuluvassa Porvoon Kiinteistöyhdistyksessä, joka palkitsi taloyhtiön kaupungin parhaasta julkisivuremontista 2017. Eritoten isännöinti sai hallitukselta kiitosta projekti- ja logistiikkaosaamisesta sekä kattavista paikallisista asiantuntijaverkostoista.

“Huolellisesti suunniteltu ja tehty julkisivuremontti yllätti taloyhtiön iloisesti monella tavoin.”

Isännöitsijä Mika-Rainer Gustavson