Retta Living

Kiinteistöpalveluiden konsepti tuo laatua asumiseen

Kiinteistön suunnitelmallinen hoito on avainasemassa asukkaiden viihtyvyyden ja taloyhtiön arvon säilymisen kannalta. Monissa taloyhtiöissä kiinteistönhoitoon liittyy kuitenkin paljon kysymyksiä: Mitä kiinteistönhuoltosopimuksemme sisältää? Mistä näen huoltosuunnitelmat ja toteutuneet tehtävät? Maksammeko palvelusta liikaa?

Retta Living -palvelu laatii kiinteistölle huolto-ohjelman tarkkoine tehtävänkuvauksineen ja vie tämän digitaaliseen seurattavaan muotoon. Standardoitu palvelu selkeyttää taloyhtiön ylläpidon tarpeen, ylläpidon johtamisen ja seurattavuuden sekä varmistaa kustannustehokkuuden. Huolto-ohjelman laadinnan yhteydessä palveluntuottajat voidaan kilpailuttaa ja parantaa ylläpidon ennustettavuutta ja kustannustehokkuutta. Kun taloyhtiöiden ostovoima yhdistetään ja kiinteistönhuoltopalveluita kilpailutetaan paikallisten toimijoiden keskuudessa suuremmalla joukolla, pystytään varmistamaan palveluiden kilpailukykyinen hinnoittelu, palvelun laadusta ja monipuolisuudesta tinkimättä.

Kilpailutuksen perusteella tuotetaan tarjousvertailu taloyhtiöille, ja kunkin taloyhtiön hallitus tekee itsenäisen valinnan huoltokumppanista. 

Hyödyt taloyhtiölle

  • Oikea-aikainen ja oikean sisältöinen ylläpito paikallisilta kumppaneilta  
  • Hallitukselle näkymä suoritettuihin toimenpiteisiin OmaRettassa 
  • Kustannussäästöt ja kustannusten ennakoitavuus 
  • Yhtiön arvo säilyy hyvin huollettuna 
  • Ylläpito ennakoi korjaus- ja kunnostustarpeita ja mahdolliset laajemmat korjaustarpeet huomataan aikaisemmin 
  • Alueelliset huollon alihankinnan kilpailutukset erikoishuoltoihin, sähkö- ja LVI-töihin Retta Plus mallilla – selkeästi edullisemmat hinnat myös näihin töihin 

Yhteiskilpailutus Joensuussa toi 25% edullisemmat huoltokustannukset taloyhtiöille

Keväällä 2023 joukko joensuulaisia taloyhtiöitä osallistui Retta Livingin yhteiskilpailutukseen, jossa kilpailutettiin paikallisia huoltoyhtiöitä. Kilpailutuksella taloyhtiöiden huoltosopimusten kuukausihintoihin saatiin noin 25 prosentin säästöt, mikä tarkoittaa viiden vuoden ajalta jopa 100 000 euron säästöjä. Taloyhtiöt antoivat kiitosta paitsi Retta Livingin kautta saavutetuista säästöistä, myös uusien huolto-ohjelmien selkeydestä.  

Vaikka Joensuun kilpailutuksessa saatiin merkittäviä säästöjä, kilpailutusta ei ratkaissut se, ketkä toimijoista olivat halvimpia vaan palvelun laatu. Retta Livingin tiimi arvioi yhdessä isännöitsijän kanssa, mitkä toimijat pystyvät parhaiten tuottamaan laadukasta kiinteistöhuoltoa ja siivousta alueen taloyhtiöille.  

Retta Living nyt saatavilla maanlaajuisesti!

Palvelu on saatavilla myös yksittäiselle taloyhtiölle. Uudiskohteiden osalta teemme yhteistyötä rakennusliikkeiden kanssa ja rakennamme huoltokirjan, huolto-ohjelman sekä kilpailutamme ylläpidon kumppanit palvelemaan laadukkaasti rakennuksen elinkaaren alusta alkaen.  

Kysy lisää!

Person placeholder image
Salla Hurnonen
Anna Lehtonen, arviointi- ja konsultointipalvelut Person placeholder image
Anna Lehtonen