Asunnon vuokraus askel askelelta – näin Rettan vuokravälityspalvelu toimii

Uusien asukkaiden löytäminen asuntoosi sujuu Rettan vuokravälittäjän avulla helposti ja turvallisesti. Tästä lyhyestä oppaasta saat kattavan kuvan siitä, miten asuntosi vuokraus Rettan hallinnassa etenee.

Vuokravälittäjän kanssa työskentely säästää sinulta aikaa ja vaivaa, kun koko vuokrausprosessi on ammattilaisen käsissä. Löydämme asuntoosi luotettavan vuokralaisen, jonka taustat on tarkistettu. Jos olet ensi kertaa vuokraamassa omistamaasi asuntoa, välittäjä on avaimesi alalle ja tärkeä neuvonantaja, jolta saat tukea kaikkeen vuokratason määrittämisestä vuokrasuhteen hoitoon.

Lue, mitä on odotettavissa, kun asunnon vuokraus annetaan Rettan tehtäväksi!

1. Sovimme asunnon vuokrauksesta ja vuokratasosta kanssasi

Asunnon vuokraaminen lähtee liikkeelle toimeksiantosopimuksen tekemisestä. Sovimme vuokravälityksen yksityiskohdista sekä avaimen luovutuksesta esittelyjä varten.
Oikea vuokrataso on tällä hetkellä yksi tärkeimmistä seikoista siinä, löytyykö asunnolle hyviä ja kiinnostuneita vuokralaisehdokkaita. Välittäjää käyttämällä vältät yli- ja alihinnoittelun. Tutustumme asuntoon ja arvioimme sille markkinahintaisen vuokratason vuokratilastojen ja aluetiedon perusteella. Keskustelemme kanssasi lopullisesta vuokrasta.  

2. Ilmoitamme asunnosta näkyvästi ja esittelemme sitä potentiaalisille vuokralaisille

Teemme laadukkaat ja kattavat asuntoilmoitukset omille, 70 000 kuukausittaista kävijää houkutteleville verkkosivuillemme sekä suurimpiin asuntoportaaleihin, joista vuokra-asuntoja etsitään. 

Esittelemme asuntoa kiinnostuneille hakijoille, pääsääntöisesti yhdelle tai kahdelle kerrallaan. Emme järjestä massanäyttöjä, vaan annamme vuokralaisehdokkaille mahdollisuuden tutustua asuntoon kaikessa rauhassa. Samalla pääsemme itse tutustumaan hakijoihin lähemmin ja kysymään tarvittavat taustakysymykset, jotta löydämme sinulle vain luotettavia ehdokkaita, joiden joukosta valita.

Pidämme sinut jatkuvasti ajan tasalla vuokrauksen edistymisestä ja välitämme myös kommentit, joita saamme asuntoesittelyiden kävijöiltä. Jos alkaa vaikuttaa siltä, ettei asunto herätä kiinnostusta, ehdotamme sinulle nopeasti vuokrausta edistäviä toimenpiteitä. 

3. Pääset valitsemaan asukkaan hyvien ehdokkaiden joukosta

Lopullisen asukasvalinnan teet aina sinä vuokranantajana. Yksi hyvä ehdokas riittää, mutta pyrimme tarjoamaan sinulle useampaa varteenotettavaa hakijaa, joista voit valita juuri oikean vuokralaisen. Selvitämme puolestasi hakijoiden taustat ja luottotiedot sekä keskustelemme alustavasti vuokrausehdoista.

Kun sopiva asukas on löytynyt, laadimme vuokrasopimuksen asiantuntevasti ja ajantasaisten ehtojen mukaisesti. Varmistamme, että vuokralainen on maksanut vakuuden ja ottanut kotivakuutuksen, ja luovutamme hänelle avaimet uuteen kotiinsa. 

4. Välittäjä on tukenasi myös vuokrasuhteen aikana

Asunnon vuokrauksen jälkeen eli vuokrasuhteen aikanakin voi nousta esiin asioita, joihin haluat ammattilaisen mielipiteen. Välittäjäsi on vuokrauksen jälkeenkin vain puhelinsoiton päässä ja pystyy neuvomaan sinua muun muassa vuokrasuhteen hoitoon, vuokran tarkistamiseen, asunnon varustetasoon ja verovähennyksiin liittyvissä asioissa.