Vuokrasopimuksen irtisanominen

Voit tehdä vuokra-asunnon irtisanomisen sähköisesti.  Palveluun tunnistaudutaan verkkopankkitunnuksien avulla. Irtisanomisilmoitus kannattaa tehdä mahdollisimman pian poismuuton varmistumisen jälkeen käsittelyprosessin nopeuttamiseksi.

Mikäli et pysty tekemään sähköistä irtisanomista tai tunnistautuminen ei onnistu, voit irtisanoa vuokra-asunnon myös tulostettavalla irtisanomislomakkeella. 

Ohjeet vuokrasopimuksen irtisanomiseen

 • Vuokra-asunnon irtisanomisen voi tehdä sähköisesti tai tulostettavalla irtisanomislomakkeella 
 • Irtisanomisaika on yksi täysi kalenterikuukausi. Irtisanomisaika lasketaan alkavaksi sen kalenterikuukauden viimeisestä päivästä, jonka aikana asunto irtisanotaan. Esimerkki: Jos haluat irtisanoa asunnon vuokrasopimuksen päättyväksi elokuun loppuun, irtisanomisilmoituksen on oltava toimitettuna heinäkuun viimeiseen päivään mennessä. Irtisanomisilmoitus kannattaa tehdä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa
 • Ilmarisen ja LähiTapiolan vuokrasopimusten irtisanominen ei onnistu tämän portaalin kautta:
 • Ilmarisen vuokralaiset voivat tehdä irtisanomisen osoitteessa asunnot.ilmarinen.fi
 • LähiTapiolan vuokralaisten asunnot voi irtisanoa osoitteessa www.mutkatonkoti.fi/asunnon-irtisanominen
 • Mikäli vuokrasopimus on tehty yrityksen nimiin, ei irtisanominen ole mahdollista sähköisesti vaan toimi alla olevien ohjeiden mukaisesti.
 • Mikäli asut vuokralla yksityisellä vuokranantajalla, muistathan ilmoittaa irtisanomisesta suoraan hänelle, ellei asiasta ole vuokrasopimuksessa sovittu muulla tavalla

Mikäli sinulla on kysyttävää asunnon irtisanomiseen liittyen, voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme, puh. 010 228 5555.

Ohjeet tulostettavan irtisanomislomakkeen täyttämiseen

 • Irtisanomislomakkeen kaikki vaaditut kohdat tulee täyttää huolellisesti (esim. tilinumero vuokravakuuden palautusta varten, molempien vuokralaisten allekirjoitus ja yhteystiedot). Näin irtisanominen voidaan käsitellä normaalisti ja myös vuokravakuuden palautus saadaan joustavasti hoidettua. Vakuus palautetaan lähtökohtaisesti kuukauden sisällä sopimuksen päättymisestä.
 • LähiTapiolan irtisanomisilmoitus tulee lähettää irtisanomiset.lahitapiola@retta.fi sähköpostiosoitteeseen. Kirjoita viestin otsikkoon: ”Asunnon irtisanominen, Kaupunki, irtisanottavan huoneiston osoite sekä vuokralaisen nimi/nimet.”
 • Pääkaupunkiseudun ja sen lähialueiden (Espoo, Helsinki, Vantaa, Kauniainen, Kirkkonummi- ja Nummela) irtisanomisilmoitukset voi toimittaa skannattuna sähköpostitse osoitteeseen irtisanominen.RA@retta.fi, mutta huomioithan, että sähköpostiyhteys ei ole suojattu. Kirjoita viestin otsikoksi ”Asunnon irtisanominen, irtisanottavan asunnon osoite, vuokralaisen nimi/nimet”. Voit toimittaa irtisanomisilmoituksen myös postitse osoitteeseen Retta Asuntovuokraus, Valimotie 9-11 00380 Helsinki.
 • Muiden kaupunkien osalta irtisanomisilmoitus palautetaan allekirjoitettuna lähimpänä vuokra-asuntoasi sijaitsevaan vuokrausta hoitavaan Retta Asuntovuokrauksen toimistoon joko postitse, skannattuna sähköpostitse (sähköpostiyhteys ei ole suojattu) tai tuomalla irtisanomisilmoitus suoraan toimistolle paikan päälle. Esimerkiksi Keski-Uudenmaan alueen (Kerava, Järvenpää, Tuusula), Porvoon ja Sipoon irtisanomiset toimitetaan Hyvinkään toimistoon. Katso lähin toimisto >>