Tärkein asia yhteistyössä on aktiivinen yhteydenpito ja asioiden pohtiminen yhdessä

Asunto-osakeyhtiö Vehnä-Hovi on vuonna 1974 valmistunut, Huittisissa sijaitseva kerrostaloyhtiö. Taloyhtiön isännöinnistä on vastannut jo yli 10 vuoden ajan Retta. Viimeisen neljän vuoden aikana talo on pistetty teknisesti täysin uuteen uskoon – uusittu on niin lämmitysmuoto, lukostot kuin piha. Asennettiinpa taloon jälkiasennuksena myös uudet hissit. 

Vehnä-Hovi koostuu yhteensä 44 huoneistosta, joiden koko vaihtelee aina 94 neliöstä noin 30 neliöön. Retta on isännöinyt taloa aina vuodesta 2010 alkaen. Tällä hetkellä isännöitsijänä toimii Päivi Valkama. Taloyhtiötä on modernisoitu vahvasti viimeisen neljän vuoden aikana: lämmitysmuoto vaihdettiin kaukolämmöstä maalämpöön, hissit asennettiin jälkiasennuksena ja pihakin uusittiin. Vuonna 2019 Vehnä-Hovista tuli hiilineutraali.

– Minun hallitusaikanani tämä talo on pistetty teknisesti täysin uuteen jamaan. Ensiksi uusittiin parvekkeiden katot, sitten alkoi energiaremontti ja sitten taas hissien asennus ja lukostojen uusiminen, kertoo nyt neljä vuotta taloyhtiön hallituksen puheenjohtajana toiminut Timo Juurikko

– Viime syksynä laitettiin sitten vielä tämä piha. Nyt kesäkuussa olisi tarkoitus saada tähän asfaltti päälle, Juurikko jatkaa. 

Tiivistä yhteistyötä tehdään joustavasti ja hyvällä hengellä

Rettan kanssa tehtävä yhteistyö on Juurikon omien sanojen mukaisesti hyvin tiivistä. Hän ja Valkama ovat yhteyksissä jos nyt eivät aivan päivittäin, niin vähintään viikoittain. Puhelinsoitot lähtevät ja sähköpostit liikkuvat aina tarpeen mukaan molempiin suuntiin. 

– Meillä on sellainen hyvin luontainen yhteistyö – mukava, joustava, tuttavallinen tai oikeastaan ihan jopa kaverillinen, Juurikko kuvailee. 

Ison toimiston vahva osaaminen on taloyhtiölle etu

Hallituksen puheenjohtajana Juurikko käyttää aktiivisesti myös OmaRetta-palvelua, josta hän seuraa esimerkiksi taloyhtiön taloudellista tilannetta ja maksuliikennettä. Tämä helpottaa omalta osaltaan tietysti myös isännöitsijän toimintaa. 

– Tykkään tällaisista pikkuisen isommista isännöitsijätoimistoista. Siellä on aina mukana sitä taustaosaamista. Se ei välttämättä aina siellä arjessa näy, mutta kulkee kuitenkin mukana, Juurikko sanoo.

– Tärkein asia Rettan kanssa tehtävässä yhteistyössä on aktiivinen yhteydenpito ja asioiden pohtiminen yhdessä, Juurikko kiteyttää.

“Tärkein asia yhteistyössä on aktiivinen yhteydenpito ja asioiden pohtiminen yhdessä”

Hallituksen puheenjohtaja Timo Juurikko