Muuttajan muistilista

Sisäänmuuttajan-muistilista retta asuntovuokraus

Vanhasta vuokrakodista uuteen muutettaessa tulee vastaa monia asioita, jotka on hyvä hoitaa ajoissa. Tässä Retta Asuntovuokrauksen muistilista muuttajalle:

  • Löydettyäsi asunnon ja allekirjoitettuasi uuden vuokrasopimuksen, tee irtisanomisilmoitus nykyiselle vuokranantajallesi. Vuokrasopimuksen irtisanomisaika lasketaan sen kalenterikuukauden viimeisestä päivästä, jonka aikana irtisanominen on suoritettu, jollei toisin sovita. Vuokralaisen irtisanoessa vuokrasopimuksen irtisanomisaika on yksi kuukausi. Muuttopäivä on lain mukaan vuokrasopimuksen päättymispäivän jälkeinen arkipäivä.
  • Tee sähkösopimus uuteen asuntoosi ja irtisano vanha sopimuksesi, kun muuttopäivä on tiedossa.
  • Muista siirtää kotivakuutuksesi uuteen osoitteeseesi. Kotivakuutuksen hinta määräytyy neliömäärän mukaan, joten sinun tulee ilmoittaa uuden osoitteen lisäksi myös tulevan asuntosi pinta-ala.
  • Siirrä kiinteä internetyhteytesi uuteen osoitteeseen tai jos aiot sellaisen hankkia, tilaa internetin kytkentä päälle hyvissä ajoin.
  • Tee muuttoilmoitus Postiin, kun tiedät muuttopäiväsi. Muuttoilmoituksen voi tehdä aikaisintaan kuukautta ennen muuttoa, mutta lain mukaan kuitenkin viimeistään viikko muuton jälkeen. Postin kääntäminen vanhasta osoitteesta uuteen on ilmaista yhden kuukauden ajan. Sen jälkeen voit halutessasi tilata maksullisen Postin edelleenlähettämisen. Sivulla muuttoilmoitus.fi voit kerralla ilmoittaa muutosta sekä Postiin, maistraattiin että väestörekisterikeskukseen. Muista ilmoittaa uusi osoitteesi myös työnantajallesi ja kouluusi.
  • Jos aiot käyttää muuttofirmaa, muuttoautoa tai maksullisia muuttolaatikoita, varaa ne ajoissa. Kuun viimeinen viikonloppu on yleensä suosittu muuttoaika.
  • Muuttosiivous kuuluu vuokralaisen vastuisiin. Siivoathan asunnon siis huolellisesti ennen lähtöäsi. Ikkunoiden tai katon pesu ei kuitenkaan automaattisesti sisälly muuttosiivoukseen.
  • Sovi avaimen luovutuksesta ajoissa vuokranantajasi kanssa.

Jäikö jokin asia mietityttämään? Lue tästä vuokralaisten usein kysytyt kysymykset>

Ota yhteyttä vuokravälityksen ammattilaisiimme täällä>