ICECAPITALin ja Rettan yhteistyö on saumatonta

Ilmakuva Vuosaaresta

Aikaisemmin hajautetulla mallilla toiminut ICECAPITAL keskitti tänä vuonna kaiken palvelutuotantonsa Rettalle. Jo vuonna 2010 alkaneen yhteistyön salaisuutena on molemminpuolinen luottamus sekä Rettan vahva keskittyminen vuokrauksen ja isännöinnin perustekemiseen.

ICECAPITAL tarjoaa kiinteistösijoitusmahdollisuuksia suljettujen kiinteistöpääomarahastojen muodossa. Rettan hoidossa on neljän kiinteistörahaston isännöinti, manageeraus, asuntovuokraus ja taloushallinnon palvelut, kattaen 51 asunto-osakeyhtiötä ja noin 3500 asuntoa. Pääosin kohteet sijaitsevat pääkaupunkiseudulla ja keskeisissä yliopistokaupungeissa, mutta yksittäisiä asuntoja löytyy ympäri Suomen, Rovaniemeltä Helsinkiin ja Turusta Kouvolaan.

Pitkään ICECAPITALin eri kiinteistörahastojen palvelutuotanto oli hajautettu Rettan ja toisen palvelutuottajan kesken, mutta tänä vuonna ICECAPITAL keskitti kaiken palvelutuotantonsa Rettalle.

Rettan ja ICECAPITALin yhteistyö on jatkunut jo kauan, ja vuosien saatossa olemme saavuttaneet molemminpuolisen luottamuksen, joka luo hyvän pohjan yhteistyölle myös jatkossa. Saumaton yhdessä tekeminen korostuu erityisesti vallitsevassa haastavassa markkinatilanteessa, jossa täytyy pystyä reagoimaan välillä hyvinkin nopeasti muuttuviin olosuhteisiin, summaa Rettan toimitusjohtaja Kari Virta.

Markkinatilanne haastaa kehittämään toimintaa

Rettalla on viime vuosina panostettu erityisesti palvelukehitykseen, asiakkaita kuunnellen ja markkinatilanteen vaatimukset huomioiden. Palvelun joustavuus ja Rettan kyky reagoida markkinatilanteeseen onkin saanut kiitosta myös ICECAPITALilta.

Rettan vahva keskittyminen vuokrauksen ja isännöinnin perustekemiseen on rahastoillemme tärkeää, toteaa ICECAPITALin toimitusjohtaja Wisa Majamaa.

Retta haluaa olla luottamuksen arvoinen kumppani ja lunastaa saadun luottamuksen päivittäisessä tekemisessämme. Tämä ei olisi mahdollista ilman vuoropuhelua asiakkaan kanssa ja siihen tarvitaan niin vuokrauksen, ylläpidon kuin talouden asiantuntijoita.

Kestävää kiinteistömanageerausta

ICECAPITAL kiinteistöpääomarahastojen vuonna 2020 laaditun vastuullisuusohjelman mukaisesti yhtiö tavoittelee kiinteistösijoituksissa hyvää asuin- ja elinympäristöä sekä kestävää ja energiatehokasta rakennuskantaa. Vastuullisuus on osa ICECAPITALin jokapäiväistä liiketoimintaa ja näkyy arjessa.

Manageerauksesta vastaavana kumppanina myös Rettalla on tässä keskeinen rooli. ICECAPITALin kiinteistöille on muun muassa hankittu BREEAM-sertifioinnit (Building Research Establishment Environmental Assessment Method), joilla varmistetaan, että kiinteistöt täyttävät myös kansainväliset vastuullisuuskriteerit.

Vastuullisuus ja ESG-asiat laajasti ovat nousseet keskeiseen asemaan kiinteistöpääomarahastojen toiminnassa. Toivomme, että pystymme yhteistyössä Rettan kanssa vastaamaan erityisesti ESG-raportoinnin kasvavaan tarpeeseen vuokraustoiminnan, isännöinnin ja ylläpidon osalta nykyisissä ja uusissa rahastoissamme, Wisa Majamaa kertoo.

Laajat palvelut saman katon alta

Pohjoismaiden suurimpana asuntojen, kiinteistöjen ja toimitilojen välitykseen sekä hallintaan erikoistuneena asiantuntijapalvelukonsernina Retta tuottaa asiakkailleen kokonaisvaltaisesti kiinteistöpalveluiden ratkaisuja. Näihin lukeutuu myös asuntomyynti, jossa ICECAPITAL on tehnyt yhteistyötä Rettaan kuuluvan Huoneistokeskuksen kanssa jo vuodesta 2015.

Kari Virta ja Wisa Majamaa

Tutustu Rettan kiinteistöjohtamisen palveluihin

Artikkelin pääkuvassa etualalla ICECAPITALin vuonna 2022 ja 2023 valmistuneet uudiskohteet Helsingin Vuosaaressa. Kullanvärisissä Sitadelli 1 ja Sitadelli 2 -taloissa on yhteensä 248 vuokra-asuntoa.