Energiatodistuspalvelu

Asukkaan energiaopas. Nainen seuraa tabletista energiankulutusta.

Energiatodistus on rakennuskohtainen. Näin ollen jokaiselle kiinteistössä olevalle lämmitetylle rakennukselle on laadittava oma todistuksensa. Rakennuksen osalle voidaan joutua laatimaan myös erillinen energiatodistus, jos osan lämmitetty nettoala on vähintään 10 % koko rakennuksen lämmitetystä nettoalasta ja ala ylittää suuruudeltaan 50 neliömetriä.

Energiatodistus mahdollistaa samanlaiseen käyttöön tarkoitettujen rakennuksien energiankulutuksien vertailun helposti. Retta Isännöinti tarjoaa helpon ja vaivattoman tavan energiatodistuksen hankkimiselle. Energiatodistuksen laatii aina pätevöitynyt energiatodistuksen laatija yhteistyössä isännöitsijän kanssa. Hyvin laadittu energiatodistus auttaa taloyhtiötä saamaan kustannussäästöjä ja lisäksi se toimii työkaluna energiaa säästävien toimenpiteiden suunnittelussa, laskennassa ja toteutuksessa.

Energiatehokkuuden mittaaminen kannattaa

Rakennuksen energialuokka vaihtelee asteikolla A–G. Käytännössä energialuokka perustuu kullekin rakennukselle laskettavaan energiatehokkuuden vertailulukuun eli E-lukuun. Energiatodistus on aina rakennuskohtainen, jokaisella kiinteistössä olevalle lämmitetylle rakennukselle on laadittava oma todistus. Laskennallinen vertailu mahdollistaa mm. uuden ja vanhan rakennuksen energiatehokkuuden vertailun. Hyvä energialuokka vaikuttaa myös rakennuksen asuntojen myyntihintaan positiivisesti.

On hyvä huomioida, että energiatodistus on voimassa, kunnes se korvataan uudella energiatodistuksella. Energiatodistus on voimassa korkeintaan kymmenen vuotta, jonka jälkeen se tulee laatia uudelleen.

Kiinnostuitko?

Mikäli olet jo Retta Isännöinnin asiakas, voit kysyä omalta isännöitsijältänne lisätietoa palvelusta ja sen käyttöön ottamisesta. Mikäli et ole vielä Retta Isännöinnin asiakas, voit kysyä lisää paikalliselta palveluasiantuntijaltamme (alapuolelta löydät yhteystiedot) tai jättää tarjouspyynnön.

Rettan energiapalvelut

Energia- ja vesikustannukset muodostavat merkittävän osan kiinteistön hoitokuluista, ja säästötoimenpiteillä voidaan pienentää myös kiinteistön hiilijalanjälkeä. Mikäli haluat kuulla lisää Rettan tarjoamista energiapalveluista, ole rohkeasti meihin yhteydessä energia@retta.fi.

Ota yhteyttä myyntiimme

Pekka Sviili
Pekka Sviili
Myynti | Etelä-Suomi
Niko Laine
Ari Räisänen
Ari Räisänen
Myynti | Pohjois-Suomi