Vuokrareskontra-, manageeraus- ja isännöintitehtävät LähiTapiola Kiinteistövarainhoito Oy:lle

LähiTapiola Kiinteistövarainhoito Oy on LähiTapiola-ryhmän omistama kiinteistösijoitus- ja kiinteistöjohtamispalveluja tuottava yritys. Se hallinnoi noin miljoonan neliön suuruista ja noin kolmen miljardin euron arvoista kiinteistökantaa. LähiTapiola Kiinteistövarainhoito tarjoaa vuokralle toimisto-, liike, logistiikka, hotelli- ym. toimitiloja ja asuntoja eri puolilta Suomea.

Näin me sen toteutuimme

Lähtötilanne:

Ennen yhteistyön alkamista Retta Managementin kanssa LähiTapiola Kiinteistövarainhoito Oy hoiti toimitilakiinteistöjen vuokrareskontra- ja isännöintitehtävät osin itse ja osin ostopalveluna. Yritys halusi kuitenkin keskittyä strategisesti ydinliiketoimintaansa ja haki sopivaa yhteistyökumppania edellä mainittujen palveluiden laadukkaaseen ja tehokkaaseen tuottamiseen ja kehittämiseen.

Ratkaisu:

LähiTapiola Kiinteistövarainhoito on tehnyt Retta Managementin kanssa yhteistyötä vuodesta 2010 alkaen (silloinen Corbel Oy). Retta Managementista hankitut palvelut kattavat valtakunnallisesti LähiTapiola Kiinteistövarainhoidon hallinnoimien toimitilakohteiden teknisen isännöinnin ja manageerauksen, yhtiöiden kirjanpidon, maksuliikenteen ja yhtiöhallinnon hoitamisen sekä vuokrareskontran palvelut. Lisäksi yritys on tehnyt Retta Managementin kanssa yhteistyötä myös pts-töiden  ja vuokralaismuutosten rakennuttamisen osalta. 

Tulokset:

Palveluita ja toimintatapoja on kehitetty aktiivisesti ja tavoitehakuisesti, ja yhdessä asetetut tavoitteet on pääosin saavutettu. Yhteistyö Retta Managementin kanssa on sujunut hyvin ja keskustelu on ollut avointa. LähiTapiola Kiinteistövarainhoito suosittelee Retta Managementia isännöinti- ja manageerauksen yhteistyökumppaniksi.