Vuokravälittäjä kertoo: Tampere on monipuolinen ja kehittyvä kaupunki!

Parturi-kampaajaksi ja kosmetologiksi kouluttautunut Vilma Mäntynen ei ehtinyt tehdä kovin pitkään kauneuden- ja hyvinvointialan töitä. Vilma valmistui ammattiinsa vuonna 2019, mutta jo samana keväänä hän haki kesätöihin Rettalle ja tuli valituksi.  Ala on uusi itselleni, mutta viihdyn kiinteistöalalla hyvin. ”Työ vuokravälittäjänä on mielenkiintoista ja kiinnostukseni tätä työtä kohtaan kasvaa vain entisestään kokemuksen myötä.”, Vilma kertoo. ”Suoritin LKV-tutkinnon joulukuussa 2021 ja se on lisännyt mielenkiintoani alaa kohtaan entisestään. Erilaisten työtehtävien kautta olen löytänyt oman paikkani kiinteistöalalta.”, Vilma jatkaa.

Vilma Mäntynen, vuokravälittäjä, Tampere

Pieni, suuri Tampere

Vilma on kotoisin Hämeenlinnasta, mutta hän on asunut Tampereella noin kuusi vuotta. Vilman mielestä Tampereesta tekee viihtyisän se, että Tampere on kuin pieni, suuri kaupunki. Tampereelta löytyy kaikki ison kaupungin palvelut, mutta etäisyydet ovat melko lyhyitä. ”Vaikka ihmisiä on paljon, niin Tampere ei ole liian iso, eikä ruuhkista tarvitse huolehtia.”, Vilma sanoo. Ydinkeskusta tuntuu laajenevan, koska kaupungin alueita kehitetään. Kalevaa rakennetaan Tampereen kakkoskeskustaksi, samoin Lielahdessa ja Santalahdessa palvelut lisääntyvät, Vilma lisää.

Vilma kuvailee Tamperetta monipuoliseksi kaupungiksi, koska keskustassakin maisema vaihtelee: on kaupunkimaista rakentamista, puistoja, kulttuuria ja nähtävyyksiä vierekkäin. Tammelan tori on tunnettu, siellä on kesäisin torimeininkiä. ”Tammerfest ja Blockfest ovat tunnettuja tapahtumia ja Nokia Areenalle on tulossa toukokuussa 2022 jääkiekon MM-turnaus.”, Vilma muistuttaa.

Liikkuminen on helppoa, isoja teitä pitkin pääsee helposti lähikaupunkeihin ja julkisetkin toimivat nyt hyvin. Vilma iloitsee erityisesti uudesta raitiovaunusta. Myös kevyen liikenteen väyliä on uudistettu: keskustan alueella tilanne on hyvä ja mm. Hervantaan päin on hyvä pyörätiet. Koska teitä kunnostetaan ja niistä pidetään hyvää huolta, moni hyödyntää niitä.

Vuokra-asunnot Tampereella

Tampereella rakennetaan jatkuvasti paljon uutta ja vaihtoehtoja vuokra-asumiseen riittää. ”Tällä hetkellä isommista perheasunnoista on kysyntää ja ne menevätkin nopeasti.”, Vilma sanoo. Tampereen kaupunki on päättänyt, että tulevaisuudessa uusissa hankkeissa 33 % asuntotuotannosta pitää olla perheasuntoja. Vuokra-asuntoa hakevista osa haluaa uutta ja hienoa, mutta osaa viehättää vanhempi ja persoonallinen.

Vilma kertoo, että vuokra-asuntoja haetaan tosi nuorena, jopa alaikäisenä. Yhteisasumista eli ”kimppakämppiä” kysytään nyt jonkin verran – erityisesti opiskelijoiden keskuudessa. Vuokra-asuntoa hakevat kaiken ikäiset, hakijoiden ikähaarukka on nuoresta vanhempaan väestöön. Vilma kertoo, että moni korona-aikana asunnon omistanut on halunnut muuttaa omistusasunnosta vuokra-asuntoon joko kokonaan tai väliaikaisesti.

Tutustu Retta Asuntovuokrauksen tarjontaan Tampereella.