Vuokra-asunnon sisustus – 8 vinkkiä helpompaan arkeen

Syksyllä koittaa paluu kiireiseen arkeen, eikä kodinhoidolle välttämättä jää niin paljoa aikaa. Keräsimme vinkkejä siihen, miten vuokra-asunnon tehokas sisustus voi pienentää siivousurakkaa ja helpottaa arkea.

Tavarat järjestykseen vuokra-asunnon sisustuksella

  • Vaikka avohyllyt ovat trendikkäitä, ovelliset kaapit ovat armollisempia tilan yleisilmeen kannalta. Kun tavarat ovat siististi kaapeissa, ei tavaroihin ja hyllyille pääse kertymään pölyä yhtä helposti. Näin pölyjen pyyhkimiseen kuluva aika pienenee huomattavasti.
  • Koriste-esineet tuovat kotiin ihanaa persoonallisuutta, mutta jos koriste-esineitä on runsaasti, voi olla turhauttavaa siirrellä niitä siivouksen yhteydessä jatkuvasti. Muutama huomiota herättävä koriste toimii minimalistisessa asunnossa paremmin, kun valtava määrä pientä tavaraa. Jos kuitenkin nauttii koriste-esineiden keräämisestä, kannattaa ne laittaa lasikaappiin – näin pölyä ei keräänny yhtä helposti.
  • Tavarat ovat laatikoissa hujan hajan, etkä ikinä löydä etsimääsi. Kuulostaako tutulta? Hanki laatikoihin kätevät tilanjakajat, joilla erottelet ruoka-aineet, ruoanvalmistusvälineet tai vaikka sukat ja alusvaatteet toisistaan. Voit myös hyödyntää ostamiesi tavaroiden pakkauksia: esimerkiksi kenkälaatikot ja pienelektroniikan pahvipakkaukset sopivat pientavaran säilytykseen loistavasti.
  • Pistä tavarakaaos kuriin syyssiivouksella. Vähennä tavaraa, vaatteita ja turhia kalusteita. Arki helpottuu kummasti, kun vuokra-asunnon sisustus on toimiva ja tavarat löytyvät oikeilta paikoilta. Lue täältä vinkkejä, miten pääset eroon turhasta tavarasta.

Nämä sisustusvalinnat helpottavat arkea

  • Huonekalut kannattaa valita niin, että niiden alusta on helppo imuroida. Tarpeeksi korkeat sohvan tai sängyn jalat sekä helposti siirrettävät kevyet huonekalut helpottavat asunnon siivousta. Sirojen kalusteiden avulla vuokra-asunnon sisustus pysyy myös ilmavana. Vaikka pörröiset matot ovat ihania viileinä syysiltoina, valitse matto, joka on helppo imuroida ja pestä.
  • Tipahtiko punaviiniä tai suklaata sohvalle? Kun valitset huonekaluihin päälliset, jotka voi irrottaa ja pestä pesukoneessa, voit huoletta hankkia vaikkapa vuokra-asunnon sisustuksen ilmettä raikastavan valkoisen sohvan.
  • Jos paluu arkeen on vienyt energiaa siivoamiselta, antaa hämärä myös armoa pienille puutteille kodin siisteydessä. Himmennä asunnon valaistus sytyttämällä kattolampun sijasta useita jalka- ja pöytälamppuja. Näin tuot kotiisi syksyistä hyggeä. Lue lisää vinkkejä hyggeilyyn täällä!
  • Jos kotisi on pieni, suosi monitoimikalusteita. Erilaiset rahit ja penkit toimivat istuimina, mutta niiden sisään saa myös helposti piilotettua tavaroita suojaan katseilta ja pölyltä. Rahin saa myös muutettua sohvapöydäksi, kun laittaa sen päälle tarjottimen.