Uusi koti korkeuksista – Vuokra-asunto voi löytyä myös tornitalosta

Pääkaupunkiseudun vuokra-asuntotarjonta on runsasta ja markkinoilla on vaihtoehtoja kaikenlaiseen asumiseen. Moni on löytänyt itselleen kodin näyttävistä tornitaloista, joita on kohonnut esimerkiksi Vuosaaren ja Kalasataman merellisiin maisemiin. Pilvilinnasta haaveileville on valinnanvaraa jatkossakin; uusia vuokrakohteita on valmistumassa vielä tämän vuoden aikana.

Vuokra-asuntomarkkinat ovat jo jonkin aikaa kehittyneet suotuisasti, ja vuokralaisille on ollut hyvin vaihtoehtoja tarjolla.

– Kuitenkin tässäkin markkinassa korkeat tornitalot tekevät poikkeuksen, ja harvemmin on tarjolla vastaavanlaisia mahdollisuuksia vuokra-asumiseen – tai ylipäänsä asumiseen – kuin mitä Kalasataman merellinen ympäristö ja uniikki “pilvenpiirtäjä” voi tarjota, mainitsee Rettan Asuntovuokrauksen johtaja Jussi Lindholm.

Korkea rakentaminen osa kestävää kaupunkikehitystä

Tiiviissä kaupunkiympäristössä on kestävää rakentaa ylöspäin. Uudet tornitalot ovat kellarista huippuunsa vastuullisia ja niissä asukas voi olla rauhallisin mielin hiilijalanjäljestään. Ekologisuuden lisäksi tornitalojen suunnittelussa korostuu yhteisöllisyys.

– Asukkaat arvostavat asumisen helppoutta ja mukavuutta, jota tuovat myös yhteiskäytössä olevat etätyötilat, sauna- ja juhlatilat terassialueineen sekä toimivat varastotilat. Kodin viihtyvyyttä lisäävät laadukkaat tilaratkaisut, trendikkäät materiaali- ja varustevalinnat sekä lisämukavuutena mm. viilennysratkaisut, kertoo Rettan pääkaupunkiseudun vuokrauksesta vastaava yksikönpäällikkö Sari Seppänen.

Raiteet vievät kotiin

Tornitaloja on noussut hyvien julkisten liikenneyhteyksien lähelle ja palveluiden keskittymiin. Retta Asuntovuokrauksella on tällä hetkellä upouusia tornikohteita esimerkiksi metron toisella itäisellä pääteasemalla Vuosaaressa, josta löytyvät Sitadelli 1, 2 ja 4 sekä tulevan Raide-Jokerin varrella Espoon Vermonniityssä.

Kantakaupungin rannalle, Kalasataman metroaseman ja Kauppakeskus REDIn yläpuolelle valmistuu lisäksi joulukuussa yli 200 asunnon kokonaisuus, As Oy Helsingin Visio, jonka vuokraus käynnistyi elokuun alussa.

– 24-kerroksinen Visio tarjoaa asumista palveluiden keskiössä, kuitenkin tuoden omaa rauhaa yläilmoissa. Arkea sujuvoittavat hissimatkan päässä olevat palvelut, talon jalustanakin toimivassa REDIssä. Lisäksi Vision viidennestä kerroksesta löytyy jopa päiväkoti! Ei siis ihmekään, että tämä uusi upea tornitalo on herättänyt kiinnostusta heti rakennusvaiheen alettua, kertoo vuokrausneuvottelija Sara Huuska Rettalta.

Vuokrasopimus verkkokaupasta 24/7

Valtaosa Rettan vuokra-asunnoista on vuokrattavissa Rettan uudesta verkkokaupasta ympäri vuorokauden. Tämä tarkoittaa, että asukas voi valita haluamansa asunnon ja allekirjoittaa vuokrasopimuksen samalta istumalta, paikasta riippumatta.

Toki kodin voi edelleen vuokrata perinteiselläkin tavalla hakemuksen kautta ja asiantuntevan vuokravälittäjän avustuksella. Näytöllekin pääsee, ellei kyseessä ole myöhemmin valmistuva uudiskohde. Silloin ilmoituksen lähtötiedot, pohjakuvat ja esimerkiksi digitaaliset stailaukset antavat varsin kattavan kuvan asunnosta.

– Verkkokauppamme on otettu markkinoilla hyvin vastaan ja olemme saaneet erittäin positiivista palautetta laajalti. Kuluttajakäyttäytymisen ja vuokramarkkinoiden muuttuminen vaatii aidosti monikanavaista ja sujuvaa palvelua asiakkaiden palvelemiseksi, ja tässä olemme mielestämme onnistuneet hyvin, kertoo Jussi Lindholm.

Alimmassa kuvassa näkymä Vuosaaren Sitadelli-tornitaloista Itä-Helsingin rannikon suuntaan.

Artikkelin pääkuvassa Virtuaalinen sisustus modernista kaupunkikodista Kalasataman Visiosta. Keskimmäisessä kuvassa etualalla As Oy Helsingin Visio.

Kuvat: Zentuvo