Retta Asuntovuokrauksen verkkokaupassa ovi uuteen kotiin on aina auki 

Vuokra-asuntomarkkinoiden digitalisaation kiihtyessä palveluilta odotetaan nopeaa, joustavaa ja turvallista käyttökokemusta. Retta on jo pitkään välittänyt vuokra-asuntoja kaikissa Suomen kasvukeskuksissa. Viimeisen vuoden aikana Rettan lanseeraama asuntovuokrauksen verkkokauppa on noussut yhdeksi markkinoiden vilkkaimmista digitaalisista palveluista.   

Retta Asuntovuokraus toimii vuokra-asuntomarkkinoilla maanlaajuisesti, mutta valtakunnallisesta toiminnasta huolimatta, toiminta on vahvasti paikallista ja perustuu paikalliseen asiantuntemukseen sekä läsnäoloon.   

Retta Asuntovuokrauksen verkkokauppa tarjoaa asiakkaille jatkuvan pääsyn laajaan vuokra-asuntojen valikoimaan ja mahdollisuuden tehdä vuokrasopimus digitaalisesti silloin kun se itselle parhaiten sopii. Verkkokauppa on asuntoa vuokraavien ja etsivien käytössä ympäri vuorokauden. Retta Asuntovuokrauksen johtaja Jussi Lindholm kertoo, että tavoitteena on ollut vastata nykymaailman tarpeeseen palveluiden kattavasta ja kätevästä digitaalisesta tarjonnasta. 

– Kuluttajien toiminta on siirtynyt enemmän digimaailman puolelle. Asiakaskyselyissämme nousee jatkuvasti esiin se, että asiakkaat arvostavat nimenomaan vuokrausprosessin nopeutta, joustavuutta ja helppoutta. 

Lindholm toteaakin, että nykyään selvästi yli puolet Rettan kautta vuokra-asuntoa hakevista käyttää siihen nimenomaan digitaalista väylää aina kun se on kohteen osalta mahdollista. 

Asiakastyytyväisyys edellä 

Asunnon vuokraus on tehty verkkokaupassa mahdollisimman yksinkertaiseksi. Esillä olevista kohteista valitaan itselle sopiva asunto, tunnistaudutaan mobiilivarmenteella tai verkkopankkitunnuksilla ja allekirjoitetaan vuokrasopimus sähköisesti. Vuokraaminen on myös erittäin turvallista. Vuokralaisella on puolestaan joustava tyytyväisyystakuu: asuntoon voi vielä tutustua sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen, ja jos sopimuksen haluaa jostain syystä purkaa, siihen on tyytyväisyystakuun ansiosta kolme vuorokautta aikaa sopimuksen tekemisestä. 

Retta Asuntovuokrauksen helppokäyttöisessä verkkokaupassa on laaja ja laadukas asuntotarjonta, palvelu on kellonajasta riippumatta aina saatavilla ja itse vuokraaminen on suoraviivaistettu sujuvaksi ja vaivattomaksi. Kaiken kaikkiaan verkkokauppa vastaa täsmällisesti kuluttajien tarpeisiin nykyajan vuokra-asuntomarkkinoilla. 

– Digitalisaation kautta olemme pystyneet tuomaan prosessiin paljon automaatiota. Asiakkaan ei tarvitse itse huolehtia siitä, miten prosessi toimii, vaan muutamissa minuuteissa pystyy varmistamaan itselleen haluamansa asunnon, Lindholm päättää. 

Nopeaa kehitystä 

Retta Asuntovuokrauksen verkkokauppa perustuu käytännöllisyyteen ja tehokkuuteen niin vuokraajien kuin vuokralaistenkin näkökulmasta. Asiakaspalaute on ollut erittäin positiivista, ja ihmiset arvostavat palvelussa muun muassa sitä, kuinka kattavasti asunnoista on tietoa saatavilla. Samalla käyttäjäystävällistä verkkokauppaa parannetaan ja laajennetaan edelleen asiakaspalautteen perusteella. Esimerkiksi mahdollisuus autopaikan vuokraukseen on koettu oleelliseksi, ja juuri tällaisia asiakkaiden toivomia ominaisuuksia aiotaan lähitulevaisuudessa toteuttaa. 

Lindholmin mukaan verkkokauppa tulee kasvamaan yhä merkittävämmäksi osaksi Rettan vuokra-asuntopalveluja. 

– Näemme, että verkkokauppa kasvaa positiivisesti jatkossakin. Se on ollut auki reilun vuoden ajan, ja luvut ovat kehittyneet jatkuvasti positiiviseen suuntaan. Kuluttajat arvostavat yhä enemmän sitä helppoutta ja nopeutta ja tulevat varmasti vaatimaan sitä myöskin jatkossa. 

Lisätietoja 

Jussi Lindholm 
Johtaja, asuntovuokraus 
p. 0400 612 326 
jussi.lindholm(at)retta.fi