Näin sisustat asuntosi pikkubudjetilla – 7 vinkkiä

Miten tehdä vuokra-asunnosta kaunis ja kodikas edullisesti? Kuinka saada sisustuksesta tyylikäs pikkurahalla? Tällaisiin kysymyksiin törmää jatkuvasti keskustelufoorumeilla ja varsinkin opiskelijapiireissä. Lue tästä Retta Asuntovuokrauksen näppärät ja edulliset sisustusvinkit!

Välillä sisustuksen uudistaminen piristää. Kaikki eivät kuitenkaan halua tuhlata omaisuutta vuokra-asunnon kaunistamiseen. Kerromme seuraavaksi muutaman helpon vinkin, joilla piristät kotisi ilmettä eurolla tai parilla tai jopa ilmaiseksi!

7 edullista sisustusvinkkiä – oletko jo kokeillut?

  • Jotta kokonaisuus säilyy harmonisena, on sisustustyylille hyvä valita jonkinlainen punainen lanka, jottei lopputuloksesta tule rauhatonta. Valitse siis esimerkiksi 2–3 väriä, joiden pohjalta alat suunnittelemaan sisustushankintojasi. Valitsemasi värit voivat näkyä paitsi tekstiileissä myös pientavaroissa. Punaisilla tekstiileillä voit luoda halutessasi kotiisi helposti jouluista tunnelmaa!
  • Kaikille tavaroille löytyy paikkansa, kun on kekseliäs. Säilöt helposti satunnaisesti käytettävät tavarat pois silmistä esimerkiksi kodintarvikekaupoista saataviin sängyn alle mahtuviin muovilaatikoihin. Liinavaatteet, aikakauslehdet, harrastusvälineet ja muut tavarat, joita et välttämättä tarvitse päivittäin, säilyvät näin laatikoissa sängyn alla katseilta piilossa.
  • Oletko jo kuullut sisustusmuovista? Askarteluliikkeistä sekä kirjakaupoista löydät muutamalla eurolla erilaisia kuvioituja sisustusmuoveja- ja tarroja, joilla piristät pintojen ja esineiden ilmettä. Voit esimerkiksi päällystää keittiön ruokapöydän jalopuukuvioidulla muovilla. Myös marmorikuvioinen sisustusmuovi on juuri nyt trendikäs.
  • Keittiössä säilytysratkaisut voivat piristää samalla sisustusta. Kirpputoreilta löytyy puoli-ilmaiseksi pieniä lasipurkkeja, joihin voit säilöä esimerkiksi mausteet, pastat ja vaikkapa kynttilät samalla, kun ne toimivat kauniina sisustuselementtinä. Keittiökalusteisiin saa pikaisesti päivitystä esimerkiksi vaihtamalla keittiökaappien- ja laatikoiden vetimet.
  • Olohuoneen sohvapöydän voit tehdä trendikkäistä eurolavoista: löydät lavoja jätehuoltopisteiltä tai kierrätyskeskuksista. Kekseliäimmät käyttävät lavoja myös sängyn rakentamiseen.
  • Piristystä vanhaan sohvaan saat kauniista torkkupeitoista, joita levittämällä sohvan päälle voit muuttaa koko ilmeen kerralla ja peittää kuluneet saumat.
  • Valaistus vaikuttaa paljon asunnon ilmeeseen. Vaihda pois kelmeän yleisvalon antava plafondi tai loisteputki ja ripottele asuntoon pienempiä valolähteitä kuten jalkalamppu sohvan nurkalle, pieni lamppu tv:n viereen ja niin edelleen.