Näin luot joulun kotiin – Tunnelmalliset ideat jouluiseen sisustukseen

Onko mieleesi minimalistinen, klassinen vai kimaltava joulusisustus? Kaikkein tunnelmallisin joulukoti on aidosti asukkaansa näköinen – siksi kannattaakin rohkeasti valita omaa silmää miellyttäviä joulukoristeita.

Minimalistin joulu koostuu luonnon materiaaleista

 • Joulun ei tarvitse olla punainen. Paperinen joulutähti saa modernin ilmeen, kun hankit sen punaisen sijasta joko mustana, valkoisena tai kuparisena.
 • Perinteisen joulukuusen voi korvata pienemmällä huonekuusella, joka tuo mukavasti kontrastia vaaleaan kotiin. Tämä trendikäs ruukkukasvi sopii pieneenkin asuntoon ja näyttää hyvältä esimerkiksi ikkunalaudalla paperisen joulutähden kaverina. Se sopii myös lastenhuoneeseen, sillä huonekuusen pehmeät neulaset eivät pistele tai varise. Joulun jälkeen huonekuusen hävittämisestä ei tarvitse huolehtia, sillä se sopii upeasti sisustukseen ympäri vuoden ja kostuttaa samalla huoneilmaa.
 • Tummat värit ovat nyt todella trendikkäitä ja sopivat erityisen hyvin skandinaaviseen jouluun. Kokeile tekstiileissä harmaata ja mustaa! Harmaan sävyiset verhot, torkkupeitot ja tyynyt luovat joulutunnelmaa – erityisesti pehmeät materiaalit sopivat joulusisustukseen.
 • Jos et välitä joulukoristeista, saat kotiisi mukavasti joulutunnelmaa, kun yhdistelet sisutukseen jouluisia kukkia, sammalta ja havukasveja. Tee niistä asetelma ikkunalaudalle tai lipaston päälle. Kynttilät ja maltilliset valosarjat tuovat sopivasti lämpöä pimeisiin iltoihin.
 • Havut sopivat loistavasti myös joulupöydän koristeluun. Aseta havunoksia pellavaliinan päälle tai lasipulloihin ja luo jouluaterialle rouhean luonnollinen tunnelma. Myös kävyistä saa askarreltua ihania joulukoristeita, joiden tekoon löytyy valtavasti tee-se-itse-vinkkejä netistä.

Perinteitä noudattava joulufiilistelijä satsaa klassikoihin

 • Lämmin punainen on takuuvarma joulutunnelman luoja. Punaiset tekstiilit, kuten tyynyt, kaitaliinat ja pöytäliinat tuovat joulutunnelmaa sisustukseen kuin sisustukseen. Kokeile tänä jouluna, miltä näyttävät joulunpunaiset astiat yhdistettynä valkoiseen pöytäliinaan!
 • Aito joulukuusi on tärkeä osa perinteistä joulua. Monille joulu alkaa vasta, kun kuusi valitaan koko perheen voimin, kannetaan kotiin ja koristellaan yhdessä. Joulukuusi kruunaa sisustuksen ja tuo joulun tuoksun kotiin.
 • Perinteiset joulukoristeet ovat osa klassisen jouluhifistelijän sisustusta. Kun hankit kerran olkipukin, joulutähden, ulko-oveen kiinnitettävän joulukranssin ja punalakkiset tontut, voit kaivaa ne varastosta esiin joka joulu. Nämä klassikot toimivat vuodesta toiseen!
 • Väreillä saa leikkiä! Yhdistä jouluiseen kotiin myös vihreitä, kultaisia ja juuttisäkin ruskeita sisustuselementtejä.
 • Sammuta valot ja sytytä kotiisi kynttilöitä. Sirot kruunukynttilät tuovat valon perinteiseen joulupöytään. Kauniisti lepattavilla tuikuilla ja erilaisilla lyhdyillä saa puolestaan valaistua oleskelutilan kuin oleskelutilan.

Kimallus tuo joulun hempeään kotiin

 • Hopeiset vadit, kynttilänjalat ja koriste-esineet tuovat maalaisromantiikkaa valkoiseen kotiin. Joulukuuseen sopivat erityisesti valkoiset, lasiset ja hopeanharmaat koristeet.
 • Jouluvaloja voi käyttää muuallakin kuin parvekkeella! Laita jouluvaloja lasipurkkiin tai valaise esimerkiksi peilien kehykset valosarjoilla.
 • Valkoinen tekokuusi on juhlallinen valinta vaaleaan kotiin. Kimaltava muhkea kuusi luo mielikuvan lumesta eikä varisevia neulasia tarvitse jatkuvasti siivota. Tekokuusi kestää vuodesta toiseen, ei kaipaa kastelua ja sopii hyvin myös allergikoille.Jos haluat luoda samanlaisen lumisen tunnelman oikeaan joulukuuseen, voit suihkuttaa siihen vaaleaa lumisprayta.
 • Kuka sanoi, että joulupallot kuuluvat vain kuusen koristeluun? Kimaltavat pallot näyttävät erityisen hyviltä kattauksessa, esimerkiksi kristallilasien koristeena.
 • Valitse koristeisiin myös puisia yksityiskohtia, jotta luot tasapainoa kimalluksen keskelle. Keinuhevosta tai tähteä esittävät puiset joulukoristeet tai koivuinen kynttilänjalka tuovat ripauksen lämpöä kimmeltävään joulukotiin.
 • Lastenhuoneesta lainatuilla pikkuleluilla ja ylimääräisillä joulukoristeilla voit rakentaa taianomaisen joulumaailman ruokapöydälle. Kattaus on samalla esteettinen ja mielenkiintoinen. Jouluillallinen kuluu astetta rattoisammin, kun syömisen ohessa voi tutkia, mitä kaikkea mielenkiintoista joulumaailmasta löytyy.