Näin hinnoittelet vuokra-asuntosi oikein: 5 vinkkiä

Loppukesä ja syksy ovat kiireistä aikaa vuokra-asuntojen välityksessä. Koska vapaarahoitteisissa asunnoissa vuokran suuruus on vapaasti sovittavissa vuokranantajan ja vuokralaisen välillä, vuokranantajan on oltava tarkkana vuokran määrittelyssä, jotta vältytään asunnon tyhjäkäynniltä ja mahdollisilta ongelmatilanteilta.  

Vinkkimme vuokra-asunnon hinnoitteluun:

1. Varmin ja helpoin tapa hinnoitella omaisuutesi järkevästi on tehdä se yhdessä vuokravälittäjän kanssa. Asiantuntijalla eli vuokravälittäjällä on aina paras ja ajankohtaisin tietämys vuokramarkkinasta ja alueesi vuokratasosta.

2. Selvitä kaupungin ja alueen vuokra-asuntotarjontaa ja tutki vuokrattavana olevien samankokoisten ja -kuntoisten asuntojen vuokria. 

3. Tarkista Tilastokeskusten sivuilta tilastolliset neliövuokrat alueittain. Tilastojen avulla saa hyvän käsityksen siitä, millä tasolla vuokrat paikkakunnalla liikkuvat.

4. Varmista ettet ylihinnoittele vuokraa, sillä se saattaa karkottaa potentiaaliset asunnostasi kiinnostuneet vuokra-asunnonhakijat ja vuokratuotto jää saamatta tyhjäkäynnin vuoksi. Älä myöskään hinnoittele vuokraa alakanttiin, jolloin menetät vuokratuottoa.

5. Aseta vuokra psykologisesti houkuttelevaksi. Jos 800 € vuokra on mielestäsi sopiva vuokra, aseta vuokrapyynniksi 795 €, jolloin vuokra on houkuttelevampi.

Voit ottaa yhteyttä alueesi vuokra-asiantuntijaan täällä.