4 syytä muuttaa vuokralle uudiskohteeseen

Uutukaisena hohtavat pinnat, avoimet pohjaratkaisut, nykyaikaiset ja energiatehokkaat kodinkoneet. Retta Managementin asiakkuuspäällikkö Sari Seppänen kertoo uunituoreen vuokra-asunnon eduista.

Yleisin syy vuokrata uudiskohde on, ettei siinä ole edellisen asukkaan aiheuttamia asumisen jälkiä. Kaikki asunnon pinnat ovat uunituoreita, seinissä ei ole kiinnitysjälkiä ja asunnosta saa helposti muokattua oman tyylisen. Uudiskohteessa on siis todellista oman kodin tuntua!

Energiatehokkaat kodinkoneet auttavat pienentämään sähkölaskua

Uudiskohteiden varustelutaso on nykyaikaista ja uuden teknologian mukaista. Kun asunnon laitteet ja kodinkoneet ovat energiatehokkaita, voi sähkölaskussa säästää vuodessa sievoisen summan rahaa. Lisäksi uudiskohteet noudattavat viimeisimpiä rakennusmääräyksiä, minkä takia ne ovat kokonaisuudessaan energiatehokkaita.

– Asunnot on rakennettu tiiviisti ja asumisen mukavuutta lisää usein myös koneellinen ilmanvaihto, kertoo asiakkuuspäällikkö Sari Seppänen.

Uudiskohteissa neliöt on suunniteltu tehokkaasti

Uudiskohde on loistava valinta avaraa oleskelutilaa rakastavalle asukkaalle.

– Tällä hetkellä on trendikästä, että asunnon suurin neliömäärä kuluu olohuoneen, ruokailutilan ja keittiön yhdistelmään. Ne muodostavat yhdessä avaran tilan, jossa on ihana istua iltaa – kokatessakaan ei tarvitse irtautua muusta seurueesta, sanoo Seppänen.

Asunnot rakennetaan esteettömiksi, joka takaa helpon kulkemisen asunnossa sekä taloyhtiön yhteisissä tiloissa ja käytävillä. Lisäksi uusiin kerrostaloihin rakennetaan yleensä hissi riippumatta talon kerrosmäärästä, mikä helpottaa suuresti esimerkiksi liikuntarajoitteisia, vanhuksia ja pienten lasten vanhempia, kun rattaat ja rollaattorin saa kätevästi kuljetettua kotiin asti.

Kylpyhuoneet on myös rakennettu esteettömiksi, mikä tarkoittaa, että ne ovat neliöiltään suurempia kuin vanhemmissa asunnoissa. Esimerkiksi pyykkiä ei siis tarvitse enää kuivattaa olohuoneessa, vaan sen mahtuu tekemään tilavassa kylpyhuoneessa.

Useimmissa uudiskohteissa pääsee myös nauttimaan lasitetun parvekkeen lisäneliöistä ja sen mahdollistamasta oleskelutilasta. Pienemmissäkin asunnoissa on usein ranskalainen parveke.

– Lisäksi äänieristykset ovat yleisesti hieman parempia uusissa asunnoissa, kertoo Seppänen.

Uusi teknologiaa helpottaa asumismukavuutta

Teknologia tekee asumisesta  uudiskohteessa  vaivatonta ja toimivaa. Enää ei välttämättä tarvitse mennä pesutupaan tarkistamaan, milloin pääsee pyykkäämään, vaan varaustilanteen voi tarkistaa näppärästi esimerkiksi sähköisestä varausjärjestelmästä. Uudiskohteissa on myös nykyaikaiset kaapeloinnit ja tietoliikenneyhteydet, jotka takaavat entistä nopeammat yhteydet kotona.

Kun vuositarkastukset ja mahdolliset takuukorjaukset on tehty, ei uudiskohteessa tarvitse huolehtia tulevista taloyhtiön remonteista ja korjauksista, vaan voi keskittyä rakentamaan rauhassa pitkäaikaista kotia itselleen.

Uudet asuinalueet suunnitellaan palvelemaan asukkaiden tarpeita

Uudiskohteita valmistuu Rettan hoitamaan asuntokantaan melkein joka kuukausi, ja niitä voi vuokrata aina Oulusta Helsinkiin. Uudiskohteet rakennetaan yleensä uusille asuinalueille, joiden palvelut on suunniteltu nykyaikaisesti.

– Ihmiset muuttavat yleensä uusille asuinalueelle samaan aikaan, mikä lisää yhteisöllisyyden tunnetta asukkaiden kesken. Lapsienkin voi olla entistä helpompi saada omanikäisiä kavereita, koska piirit ovat kaikille asukkaille yhtä uusia, Seppänen kertoo.

Jos kiinnostuit uudiskohteista, voit tutustua tarjontaamme täällä. Jätä ensin järjestelmän kautta asuntohakemus nettisivuillamme ja ota sitten yhteys kohteen välittäjään.