Rettan talouspalveluille auktorisointi

Rettan talouspalveluille auktorisointi

Kiinteistöjohtamisesta ja isännöintipalveluistaan tunnettu Retta liittyi Taloushallintoliiton auktorisoiduksi jäseneksi elokuussa 2023. Talouspalveluiden johtaja Mikael Strannin mukaan auktorisointiprosessi validoi hienosti yhtiöissä viimeisten vuosien aikana tehdyn työn ja lukuisat järjestelmäuudistukset. Rettan asiakkaille auktorisointi on merkki korkealaatuisista ja luotettavista talouspalveluista.  

Retta on tunnettu kiinteistöjohtamisesta ja isännöinnistä, mutta harva tietää, että Rettalla työskentelee yli 200 taloushallinnon asiantuntijaa ja toiminta on vastaavaa kuin tilitoimistoissa.  

”Rettan monipuolinen asiakaskunta kattaa noin 6 000 taloyhtiötä ja yli 50 isompaa ammattimaista kiinteistösijoittajaa, ja talouspalvelut ovat keskeinen osa heille tarjottavaa palvelukokonaisuuttamme. Tarjoamme asiakkaillemme kirjanpitoa, raportointia, vuokravalvontaa ja vuokrareskontraa, jotka ovat tärkeitä taloyhtiöille ja kiinteistöjen omistajille. Lisäksi teemme palkkiolaskentaa erityisesti taloyhtiöille. Perustilitoimistosta meidät erottaa kiinteistöalan erityisosaamisemme ja se, että huomioimme kiinteistöalan lainalaisuudet työssämme.”, Rettan talouspalveluiden johtaja Mikael Strann kertoo.  

Tilitoimistojen joukossa Rettan talouspalvelut kuuluisivat Suomen suurimpien toimijoiden joukkoon.  

Auktorisointi viestii laadusta  

Mikael Strannin mukaan Taloushallintoliiton auktorisointi on Rettalle ennen kaikkea luotettavuuden leima. Retta on viime vuosina investoinut paljon sähköiseen taloushallintoon, järjestelmiin, prosesseihin ja toimintamalleihin, minkä lisäksi digitalisaatio ja automatiikka ovat tärkeitä ajureita kehityksessä. Auditoinnissa Rettan digitalisoitu taloushallinnon kokonaisuus saikin kiitosta.  

”Auktorisointi antaa vahvistuksen laadusta ja standardien mukaisista prosesseista. Henkilöstöllemme tämä on kiitos viime vuosien toimintamallien uudistamisesta ja uusien järjestelmien käyttöönotosta, asiakkaille tämä on viesti laadukkaasta toiminnasta ja vahvistus sille, että heidän taloutensa on parhaassa mahdollisessa hoidossa.”, Strann sanoo. 

Strann kertoo, että auktorisointiprosessin myötä saatiin vahvistus myös sille, että Rettan talouspalveluissa on huomioitu ansiokkaasti tietoturvaan, rahanpesulainsäädäntöön ja esimerkiksi vaarallisten työroolien yhdistelmiin liittyvät näkökulmat. Toisaalta eri palvelukeskusten toimintamalleissa löydettiin jonkin verran yhtenäistämismahdollisuuksia. 

”Auditointi antoi tavallaan ulkopuolisen ja objektiivisen vahvistuksen sille, että asiakkaidemme taloushallinto on kanssamme hyvissä käsissä.”, Strann konkretisoi.  

Auktorisointi tuo mukanaan vaikutusmahdollisuuksia  

Rettan talouspalveluiden erityispiirteenä on se, että kiinteistöalan kirjanpito ja talous opitaan työssä, sillä mikään koulu tai oppilaitos ei Suomessa valmista siihen. Lisäksi Rettan talouspalveluissa pääsee työskentelemään keskeisen kansallisvarallisuuden parissa, onhan useimpien suomalaisten omaisuus kiinni asunnoissa.  

”Työskentelemme keskeisen suomalaisen varallisuuden kanssa, sillä toimimme niin kokonaisvaltaisesti asiakkaan kanssa ja tuemme isännöitsijöitä, jotka hoitavat laajasti taloyhtiöiden asioita. Taloushallintoliiton auktorisointi avaa meille myös pääsyn edunvalvontapöytiin ja mahdollisuuden olla etujoukoissa kuulemassa ja vaikuttamassa alan säätelyyn sekä kehitykseen. Uskon, että tästä on etua jatkossa myös asiakkaillemme.”, Strann toteaa.  

Tutustu Rettan talouspalveluihin!