Retta otti käyttöön ammattimaisen ModelTree-arviointiohjelmiston

Rettan arviointiyksikkö on aloittanut yhteistyön Exquance Softwaren kanssa ja ottanut käyttöön ammattimaisen ModelTree-arviointiohjelmiston ensimmäisenä arviointitalona Suomessa. Ohjelmisto mahdollistaa tehokkaan datan hyödyntämisen ja antaa mahdollisuuden jakaa arvioinnin lopputulokset digitaalisesti suoraan asiakkaalle.

ModelTree-ohjelmisto tuo arviointitiimillemme uudenlaisen ja dynaamisen tavan toimia. Erilaisten skenaarioiden luominen on nopeaa ja helppoa, samoin raportointi ja datan visualisointi. “Kiinteistöarvioinnissa hyödynnetään edelleen merkillisen paljon Excel-pohjaisia työkaluja, joihin liittyy tiettyjä heikkouksia. Verrattuna Excel-pohjaiseen järjestelmään ModelTree mahdollistaa toimintavarman laskentaympäristön myös silloin kun useampi arvioitsija työskentelee samanaikaisesti. Toimintavarmuus ja tehokkuus olivatkin tärkeitä perusteita miksi ModelTree –ohjelmistoon päädyttiin” kommentoi Rettan asiakkuusjohtaja Juulia Laine.

ModelTree-ohjelmisto on jo käytössä useilla suomalaisilla ja kansainvälisillä kiinteistösijoittajilla ja omaisuudenhoitajilla. Kiinteistöarviointia ohjelmiston avulla tehdään kansainvälisesti useissa Euroopan maissa, kuten Ruotsissa ja Saksassa.

Exquance Softwaren toimitusjohtaja Markus Asikainen kommentoi: ”Olemme erittäin innoissamme siitä, että Rettan arviointiyksikkö on valinnut ModelTree-ohjelmiston käyttöönsä Suomessa. Monet arviomiehet ovat tähän asti turvautuneet ainoastaan Excel-arvonmääritysmalleihin ja manuaaliseen arvonmääritysraporttien luontiin, mutta tehokkuutta etsittäessä arviointimaailma siirtyy nyt digitaaliseen aikaan. ModelTree tarjoaa Rettalle vaivattoman tavan hyödyntää aiempien arviointilaskelmien tai kiinteistömarkkinadataan perustuvaa vertailutietoa uusien arviointilaskelmien tukena.”

Rettan arviointiyksikkö tarjoaa arviointi- ja konsultointipalveluita ulkomaisille ja kotimaisille asiakkaille maanlaajuisesti viideltä eri paikkakunnalta. Arvioimme kaikenlaisia kiinteistöjä ja maa-alueita yksittäisistä asunnoista kauppakeskusportfolioihin ja hoivakohteista arvokartanoihin. Arvonmääritykseen kuuluvat kiinteistöjen AKA-arviot, hintanäkemykset, desktop-arviot sekä kansainvälisen RICS-standardin täyttävät arviot.

Exquance Software on kiinteistösijoituksiin ja -arvonmääritykseen erikoistunut SaaS-ohjelmistoyhtiö, jolla on oma kiinteistöanalyytikkotiimi tukemassa asiakkaitamme kiinteistöjen kassavirta- ja analyysiasioissa. Toimimme pohjoismaissa sekä Keski-Euroopassa ja asiakkaitamme ovat kiinteistöarviomiehet, -sijoittajat, -rahastot, eläkeyhtiöt ja muut instituutiot sekä pankit.

LISÄTIETOA:

Retta Oy, Asiakkuusjohtaja Juulia Laine, juulia.laine@retta.fi, +358 40 507 5361

Exquance Software Oy, Toimitusjohtaja Markus Asikainen markus@exquance.com +358 50 547 8572

Tutustu Rettan arviointipalveluihin: Ammattimaista arviointipalvelua – Retta Management

Tutustu Exquance Softwaren tuotteisiin ja palveluihin: https://exquance.com/