Lisäarvopalvelut tuovat kiinteistöille säästöjä ja jopa tuhansien eurojen tuloja

Lisäarvopalvelut helpottavat kiinteistöjen hallintaa, tuottavat säästöjä ja niiden avulla kiinteistöjen on mahdollista ansaita myös lisätuloja. Retta Managementin kategoriapäällikkö Ari Myllymäki korostaa, että lisäarvopalveluista saavat nauttia samoin eduin niin pienet asunto-osakeyhtiöt kuin isot kiinteistöosakeyhtiötkin ympäri Suomen.

Retta tarjoaa asiakkailleen laadukkaita, valmiiksi tuotettuja ja helposti käyttöön otettavia palveluita, joita kiinteistöjen olisi haasteellista yksittäisinä toimijoina neuvotella tai toteuttaa itselleen. Nämä lisäarvopalvelut helpottavat Rettan asiantuntijoiden, asiakkaiden ja kumppaneiden työtä sekä parantavat asiakastyytyväisyyttä.

”Valtakunnallisten lisäarvopalveluiden tärkein tavoite on helpottaa kiinteistönomistajien ja toimitilajohtajien elämää tarjoamalla luotettavia ja kustannustehokkaita palveluita kiinteistöjen käyttöön. Lisäarvopalveluiden avulla kiinteistöt säästävät rahaa ja voivat myös saada lisätuloja”, täsmentää Retta Managementin kategoriapäällikkö Ari Myllymäki.

5G-tukiasemapalvelusta jopa tuhansien eurojen lisätulot vuosittain

Yksi nopeasti kasvava Rettan lisäarvopalvelu on 5G-tukiasemapalvelu. Se on tuotteistettu, laadukas palvelu, jossa kiinteistön tuottamattomia neliöitä hyödynnetään vuokraamalla niitä 5G-tukiasemien käyttöön. Palvelun avulla taloyhtiö saa tuloja noin 1 000–4 000 euroa vuodessa.

”5G-tukiasemien tarve ja kattavuus tulee moninkertaistumaan seuraavan vuosikymmenen aikana. Kaikenkokoisten ja -korkuisten rakennusten katot ovat erinomaisia paikkoja 5G-antenneille, sillä vaihtelua tarvitaan katvealueiden välttämiseksi”, Myllymäki sanoo.

5G-tukiasemien kattopaikkasopimuksia on tehty jo noin 300, ja vauhti kiihtyy koko ajan.

Avaimet käteen -palvelu ulkoistaa kiinteistön huolet ja murheet

5G-asemien hallinnointipalveluiden kumppanitoimittajana toimii alan suurin digitaalisen infran tarjoaja Digita Oy. Digita Oy tekee yhteistyötä kaikkien operaattoreiden kanssa, mikä tarkoittaa kiinteistöille mahdollisuuksia suurempiin vuokratuloihin.

Digita vastaa kaikista tukiasemien asennukseen liittyvistä teknisistä tarkastuspalveluista sekä energia- ja vuokralaskujen hallinnasta. Sopimuksessa huomioidaan myös kaikki kiinteistöjen vakuutuksiin liittyvät kysymykset.

Rettan 5G-tukiasemapalvelu sisältää täyden tekniseen palveluun liittyvän tuen, riskien ulkoistamisen ja lisäksi myynti- ja markkinointikanavan suoraan kaikille operaattoreille. Palvelu ei maksa mitään eikä se juurikaan työllistä taloyhtiöitä.

”Palvelu toteutetaan yhden luukun periaatteella. Rettan lakiasiantuntijat ovat läpikäyneet Digitan ja kiinteistöyhtiön välisen sopimuksen tarkasti läpi. Sopimuksissa painotetaan asiakkaidemme etua. Sopimuksen avulla voi varmistaa oman kiinteistön näkyvyyden potentiaalisena antennipaikkana ennen muita”, Myllymäki kannustaa. 

Kiinteistöveron erikoistarkastus voi palauttaa kymmenien tuhansien saatavat

Noin 30 prosenttia kiinteistöistä maksaa liikaa kiinteistöveroa. Epäselvyyksiä verotuksessa aiheuttavat muun muassa rakennuksen muoto, kerroskorkeuden vaihtelu sekä pysäköintitalojen ja muiden ulkorakennusten poikkeava verotus.

Kiinteistöveron erikoistarkastus on Rettan asiakkaille tarkoitettu lisäarvopalvelu, jossa Rettan kiinteistöverotukseen erikoistunut lakiasiantuntija etsii kiinteistön verotuksesta säästöpotentiaalia ja hakee takautuvasti kiinteistöveron palautuksia Verohallinnolta. Saatavia voi olla kertynyt jopa kymmenien tuhansien eurojen edestä.

”Suurin lisäarvopalvelun ansiosta takaisin maksettu summa on tällä hetkellä 63 000 euroa – eikä tätä palautusta maksettu isosta pääkaupunkiseudun kiinteistömassasta vaan pikkukaupungin asuintaloyhtiöstä”, Myllymäki kertoo.

Kiinteistöveron erikoistarkastuksessa kaikki voittavat: tyhjästä ei tarvitse maksaa

Kiinteistöveron erikoistarkastus on Rettan asiakkaille maksuton lisäarvopalvelu silloin, jos kiinteistöverotuksesta ei löydy huomautettavaa tai jos tarkastuksessa ilmenee, että kiinteistön pitäisi maksaa enemmän veroja. Jos kiinteistö saa veronpalautuksia, asiantuntija kuittaa niistä itselleen prosenttiosuuden palkkioksi.

”Jos vaikkapa sadan kiinteistön verotus tarkistettaisiin erillisveloitettavana työnä riippumatta tarkistuksen lopputuloksesta, tulisi se kiinteistönomistajalle kalliiksi. Meidän sopimuksessamme kiinteistönomistaja maksaa vain osuuden niistä veronpalautuksista, jotka kiinteistöveron erikoistarkastuksessa jäävät käteen”, Myllymäki toteaa.

Myllymäki lisää, että Rettan kiinteistöveron erikoistarkastuksen palautusten hit rate on lisäarvopalvelun 20  kk osalta täysi sata prosenttia. Ainoastaan pari kertaa verottaja on pyytänyt oikaisuvaatimusta varten lisäselvityksiä, joiden jälkeen saatavat on saatu maksuun.
”Kysymys kuuluu: miksei kannattaisi kokeilla?” Myllymäki kannustaa.

Valtakunnalliset lisäarvopalvelut ovat kaikkien Rettan asiakkaiden käytettävissä

Rettan lisäarvopalvelut ovat kaikkien Rettan asiakkaiden saatavilla. Olipa kyseessä sitten pieni asuintaloyhtiö tai sadan kiinteistön kompleksi, Retta tarjoaa kaikille yhtä hyvän hinnan ja laadukkaan palvelun. Kaikki tarjolla olevat lisäarvopalvelut noudattavat tiukkaa konseptia, ja niiden tulee täyttää monta vaatimusta, ennen kuin ne otetaan valtakunnalliseen käyttöön.

”Lisäarvopalvelut ovat muotoutuneet kurinalaisen kehitystyön tuloksena. Palveluissa hyödynnetään paitsi parhaita yhteistyökumppaneita, myös mittavia it-integraatioita ja toimistorobotiikkaa, joiden ansioista virheitä tapahtuu vähän ja tieto liikkuu reaaliaikaisesti”, Myllymäki lisää.

Palveluiden hiomisessa ja asiakkaiden edun huomioimisessa Rettan Hankinnan osaamiskeskuksella on tärkeä rooli. Vahvan projekti- ja substanssiosaamisen ansiosta lisäarvopalveluita voidaan tarjota noin 10 000 kiinteistölle kilpailukykyiseen hintaan.
”Esimerkiksi tarjoamamme lakisääteinen leikkipaikkojen turvatarkastus- ja huoltopalvelu on todennäköisesti markkinoiden kilpailukyisin ja pisimälle hiottu ja tuotteistettu palvelu, jonka saa käyttöön helposti ja riskittömästi”, Myllymäki toteaa. 

Lisäarvopalvelut Rettan asiakkaille

  • 5G-tukiasemien hallinnointipalvelu
  • Kiinteistöveron erikoistarkastuspalvelu
  • Leikkipaikkojen turvatarkastus- ja huoltopalvelu
  • Kiinteistöjen paloturvallisuuden kokonaispalvelu (tammikuusta 2022 lähtien)