Keskity hyvään vuokrattavuuteen – Retta huolehtii kiinteistösi vastuullisuudesta

Retta Managementin vastuullisuuspalveluista vastaava Ari Taiponen

Retta Managementin vastuullisuuspalveluiden avulla varmistat ympäristöystävällisyyden, hyvän asiakaskokemuksen ja kohtuulliset energiakustannukset. Tehtävämme on pitää painopiste asioissa, joilla todella on vaikutusta, ja auttaa hallitsemaan ESG kokonaisuutena. 

Vastuullisuus on välttämätön osa kiinteistösijoittajien liiketoimintaympäristöä. Rettan monipuolisten vastuullisuuspalveluiden avulla saat kokonaiskuvan ja kehitystiekartan ESG:stä. 

”Kiinteistönomistajan ydinbisnestä on huolehtia hyvästä vuokrattavuudesta, ja vastuullisuusajattelun on tuettava sitä. Jos keskittyy pelkästään hiomaan kiinteistöjen kulutusta aina vain pienemmäksi, siitä ei ole mitään hyötyä, jos sen seurauksena kohteiden asumismukavuus ja vuokrattavuus heikkenevät”, kertoo Rettan vastuullisuuspalveluiden johtaja Ari Taiponen

Rettan vastuullisuuspalvelut ovat osa kiinteistömanageerausta, jolla varmistamme edellytyksesi tuottoisaan ja vastuulliseen kiinteistöliiketoimintaan. 

Vastuullisuuden kehittäminen on myös asiakassuhteeseen panostamista 

Hyvä vastuullisuuden kumppani pitää kiinteistöjen energiakulut järkevällä, tarpeenmukaisella tasolla, jotta kiinteistösijoittaja voi panostaa asiakkaittensa palvelemiseen. 

Rettalla pyritäänkin siihen, että kullekin kiinteistölle määritetään sille paras energiatehokkuuden taso. Jokaisesta kiinteistöstä vähennetään energiahävikkiä asumismukavuudesta tinkimättä. Lisäksi valitaan taloudellisesti kannattavimmat keinot energiatehokkuuden parantamiseksi investoimalla kiinteistön tekniseen kehittämiseen. 

”Aivan kaikista kiinteistöistä ei saa A-energialuokan rakennusta, mutta B- tai C-luokkaan voidaan päästä hyvinkin kannattavin investoinnein. Energialuokan nostaminen on aina hyvä asia”, Taiponen muistuttaa. 

Rettan vastuullisuuspalveluiden avulla: 

  • sinulla on reaaliaikainen kokonaiskuva kiinteistöjen energiatehokkuudesta ja kehityskohteista 
  • kiinteistöjen käyttömukavuudesta ei tarvitse tinkiä 
  • saat käyttöösi maan parhaat asiantuntijat 
  • voit jättää kokonaisuuden hallinnan ja projektien vetovastuun Rettalle 
  • kiinteistöjen arvo pysyy hyvänä tai jopa nousee. 

Energiajohtamisen palvelu antaa kokonaiskuvan kiinteistöjen energiatehokkuudesta 

Kaikenkokoiset ja -ikäiset kiinteistöt hyötyvät energiajohtamisesta. Energiajohtamisen palvelukokonaisuus pitää kiinteistönomistajan ajan tasalla siitä, mitä kiinteistöt kuluttavat, mitä niiden pitäisi kuluttaa ja miten niiden kulutusta voi vähentää järkevästi.  

”Energiajohtamisen palveluiden ansiosta kiinteistönjohtajan ei tarvitse tuntea epävarmuutta siitä, onko kiinteistöjen energiankulutus tarpeenmukaista. Pidämme huolen, ettei energiaa mene hukkaan”, Taiponen kertoo. 

Rettan asiantuntijat varmistavat esimerkiksi kiinteistöjen oikean toiminnan ja auttavat valitsemaan oikeat tekniset parannukset tulevaisuuteen. 

Energiajohtamisen palvelukokonaisuus pitää sinut ajan tasalla siitä, mitä kiinteistösi kuluttavat ja mitä niiden pitäisi kuluttaa. 

Energiajohtamisen palvelukokonaisuuteen kuuluu usein myös esimerkiksi ESG-raportointia ja tarvittaessa automaation etäkäyttöä. 

Tutustu vastuullisuuspalveluihin ja ota ESG haltuun 

Haluatko kehittää kiinteistöjesi E-lukua ja tunnistaa kannattavimmat energiatehokkuusinvestoinnit? Tutustu Retta Managementin energia- ja vastuullisuuspalveluihin!