Asuntosalkun johtaminen: Retta ja Ålandsbanken Asuntorahasto

Kun asuntosalkku on suuri ja toiminnan keskiössä ovat asuntojen vuokraus ja myynti, on toimintatapojen oltava kristallinkirkkaat. Ålandsbanken Asuntorahaston ja Rettan ainutlaatuisessa yhteistyössä asunnot myydään tehokkaasti, kun ammattitaitoiset välittäjät ja asuntosalkun muun toiminnan koordinointi löytyvät saman katon alta. Vuokralaisia taas ilahduttaa mahdollisuus lunastaa vuokrakoti omakseen. 

– Käymme kuukausittain yhdessä Asuntorahaston kanssa läpi vapautuvat asunnot, minkä jälkeen Huoneistokeskuksen välittäjät muodostavat näkemyksensä niiden hinnoista. Hintanäkemysten määritysten yhteydessä pystytään antamaan Ålandsbanken Asuntorahastolle myös tuoretta tietoa asuntojen markkinatilanteesta. Arvioiden pohjalta Asuntorahasto päättää myytävät kohteet ja vahvistaa asuntojen myyntihinnat. Huoneistokeskus hoitaa asuntojen myyntiprosessin kokonaisuudessaan, kuvailee asiakkuuspäällikkö Sari Seppänen Retta Managementilta.

Ålandsbanken Asuntorahaston salkunhoitaja Fanny Tarko kokee, että yhteistyömalli auttaa organisoimaan asuntojen myyntiä tehokkaasti ja tarttumaan uusiin mahdollisuuksiin. Myyntiä vauhdittaa vakiintunut tiimi, joka tuntee toimintatavat ja asuntosalkun. 

– Palvelumallin ansiosta olemme saaneet lyötyä lukkoon myyntiin liittyvät prosessit, mikä helpottaa kaikkien osapuolten työskentelyä. Keskeinen juttu ovat dedikoidut kiinteistönvälittäjät. Myyntiprosesseista on tullut henkilökohtaisempia, kun käytännön työtä tehdään yhdessä tuttujen välittäjien kanssa, kiittää Tarko

”Rettalla on poikkeukselliset mahdollisuudet rakentaa kokonainen palvelupaketti, jossa asuntosalkun hoidon lisäksi saman oven takaa löytyy myös asuntojen myynti. On iso onnistuminen, että olemme yhdessä pystyneet luomaan toimintatavat, jotka palvelevat asiakasta parhaalla mahdollisella tavalla.” Sari Seppänen, asiakkuuspäällikkö, Retta Management

Asiantunteva myynti saa alkunsa asuntosalkun ja markkinan tuntemuksesta

Ålandsbanken Asuntorahaston asunnot sijaitsevat asunto-osakeyhtiöissä ja keskittyvät kasvukeskuksiin ja isompiin kaupunkeihin. Asuntojen arkea hoitaa Rettalla kunnioitettava joukko asiantuntijoita: asuntomanagereita ja -tarkastajia, taloushallinnon ammattilaisia sekä kymmeniä vuokra- ja kiinteistönvälittäjiä Retta Asuntovuokrauksen ja Huoneistokeskuksen toimistoissa ympäri Suomen. 

Kun asuntosalkusta on Rettan sisällä pitkä kokemus ja vuokrauksen kautta syntyy asiantuntemusta jopa yksittäisistä kohteista, pystyvät välittäjät muodostamaan selkeitä näkemyksiä myynnin tueksi. Paikallistuntemus varmistaa onnistuneet asuntokaupat.

– Valitsemme asunnolle välittäjän, joka tuntee alueen ja taloyhtiöt. Tällöin hänellä on jo tiedossaan hintataso ja se, millaiset asukkaat hakevat asuntoja kyseiseltä alueelta. Hän pystyy hyödyntämään aktiivisesti omaa asiakasrekisteriään potentiaalisia asunnon ostajia etsiessään, kertoo Huoneistokeskuksen asiakkuuspäällikkö Merja Kristo.

”Asiakkuuspäällikkömme Sari Seppänen ja Merja Kristo ovat tehokaksikko, jonka kanssa on aina ilo työskennellä. Heille kuuluu suuri kiitos koko mallin koordinoinnista Rettan sisällä, jotta kaikki ovat varmasti perillä toimintaperiaatteista. On erityisen mukavaa saada työskennellä tuttujen tekijöiden kanssa kuin yhtenä tiiminä, vaikka olemmekin eri organisaatioissa.” Fanny Tarko, salkunhoitaja, Ålandsbanken Asuntorahasto

Monta mahdollista väylää onnistuneeseen asuntokauppaan

Ålandsbanken Asuntorahaston erikoisuus on se, että vuokralainen voi halutessaan lunastaa asuntonsa omakseen, jos se alkaa tuntua hyvältä vaihtoehdolta pitkäaikaiseksi kodiksi. Huoneistokeskus hoitaa kaupanteon myös näissä tapauksissa yhdessä vuokralaisen kanssa. Lunastusmahdollisuus on ainutlaatuinen mahdollisuus vuokralaisille.

– Kerromme aina vuokrausneuvottelun yhteydessä mahdollisuudesta ostaa asunto. Melko usein vuokralaiset ovatkin yhteydessä ja ilmoittavat, että tilanne on edennyt niin, että he harkitsevat asunnon lunastamista. Ålandsbanken Asuntorahasto erottuu tässä selkeästi muista asuntosijoittajista, kehuu Seppänen.

Myös se, että asuntosalkun hoito on yhden konsernin alla, tuo Ålandsbanken Asuntorahastolle monenlaista ostajapotentiaalia. Välittäjät voivat tarjota omille ostajaehdokkaille sopivia asuntoja suoraan Asuntorahaston salkusta – ja kaikki voittavat.

– Jokainen asuntokauppa on onnistuminen, ja niitä tulee tässä asiakkuudessa säännölliseen tahtiin. Niistä myös iloitaan. Vaikka myyjä on yritys, on sielläkin taustalla ihmisiä, jotka suhtautuvat kohteisiin tunteella ja pyrkivät työssään parhaaseen lopputulokseen, kertoo Kristo. 

Lisätietoja:
Sari Seppänen, asiakkuuspäällikkö, p. 040 637 1233
Merja Kristo, asiakkuuspäällikkö, 040 745 6194