Paavo Karlin, kehityspäällikkö, Retta Management

Retta Managementissa kehityspäällikkönä nykyisin työskentelevä Paavo Karlin haaveili lapsena pesukoneenkorjaajan ammatista, sillä sen jälkeen, kun kotona kävi korjaaja korjaamassa perheen pesukoneen, tuolloin 3-vuotias Paavo ajatteli sen olevan maailman hienoin ammatti. Sittemmin lukioaikoinaan Paavo huomasi, että hän on parempi tekemään töitä aivoillaan kuin käsillään, ja niinpä hän lähti lukion jälkeen opiskelemaan Vaasan yliopistoon kauppatieteitä.

Rettalle Paavo päätyi pienoisen sattuman kautta vuonna 2018, kun hän oli vuokrannut kauttamme asunnon, jonka halusi irtisanoa ja tämän vuoksi päätyi nettisivuillemme. Sivuja selatessaan hän huomasi avoinna olleen analyytikon tehtävän, joka kuulosti niin mielenkiintoiselta, että hän jätti hakemuksen. Rettasta Paavon sai kiinnostumaan se, että meillä saa tehdä laajasti monenlaista, ja lisäksi kiinteistöala kiinnosti häntä. Paavo myös halusi tarpeeksi isoon yritykseen, ja Retta oli juuri sopivan kokoinen.  

Paavo aloitti Groupin Business Development -tiimissä, jossa hän teki sisäisenä konsulttina selvityksiä ja analyyseja kaikille liiketoiminnoille. Tämä oli Paavon mukaan hyvä tapa tutustua konserniin, ja hän oppi paljon noina vuosina. Seuraavaksi Paavo toimi ensin koordinaattorina kiinteistönvälityksen projektissa ja tämän jälkeen koordinaattorina sekä projektipäällikkönä Retta Managementin REMU-projektissa. Loppuvuodesta 2020 Paavo siirtyi kokonaan kiinteistöjohtamisen puolelle nykyiseen kehitysrooliinsa Retta Managementiin, jossa toimii myös johtoryhmässä.

Tyypillistä työpäivää ei Paavolla omien sanojensa mukaan ole, vaan hänen työnsä on hyvin vaihtelevaa sisältäen mm. kehityshankkeiden suunnittelua, ohjaamista ja seurantaa. Vahvuudekseen Paavo nimeää sen, että hän ymmärtää useita liiketoiminnan osa-alueita ja pystyy näkemään, miten asiat linkittyvät toisiinsa. Paavo on Retta-vuosinaan oppinut paljon paitsi toimialasta, myös siitä, kuinka toimia erilaisten ihmisten kanssa ja miten heidät saa parhaiten puhaltamaan yhteen hiileen.

​​​​​​​Parasta Paavon työssä on sen monipuolisuus ja vaikutusmahdollisuudet; omia ideoita on helppo saada läpi Rettalla, jos ne ovat fiksuja. Paavo pitää myös siitä, että hän saa työssään olla laajan joukon kanssa tekemisissä. Varsin usein parhaimmat ideat tulevat eri rooleissa työskenteleviltä. Rettassa puolestaan Paavon mielestä parasta on se, että meillä tehdään koko ajan asioita paremmin ja mennään ketterämpään suuntaan sekä pidetään asiakas kaiken tekemisen keskiössä. Paavon tehtävä on edesauttaa tätä muutosta – ja koska maailma muuttuu, pitää itsekin olla hereillä ja kehittyä sen mukana.