Kontula

Kerrostalokortteleiden väleihin sijoitetut puistoalueet ja läheiset metsäalueet lenkkeilypolkuineen tuovat vehreyttä alueen yleisilmeeseen. Kaupat, koulut ja päiväkodit sijaitsevat lähellä ja metron ansiosta kulkuyhteydet ovat sujuvat. Alueen kehityssuunnitelman mukaan ostarin ympäristöön on suunnitteilla useita uusia asuinrakennuksia.

Erinomaiset kulkuyhteydet tuovat helppoutta asumiseen. Metro kuljettaa Kontulasta kauppakeskus Itikseen vain viidessä minuutissa ja Helsingin keskustaan matka taittuu parissakymmenessä minuutissa. Myös Vantaan suuntaan pääsee helposti: Tikkurilaan pääsee julkisilla noin puolessa tunnissa, omalla autolla nopeamminkin. Koska Kontulasta löytyvät monipuoliset peruspalvelut,  myös kävely ja pyöräily ovat varteenotettavia liikkumismuotoja.

Kontula tarjoaa hyvät mahdollisuudet liikunnan ja ulkoilun harrastamiseen monen ikäisille. Kontulan lähiympäristöstä löytyy paljon metsäpolkuja, jotka sopivat erinomaisesti lenkkeilyyn. Metroaseman pohjoispuolella sijaitsevassa Kelkkapuistossa viihtyvät niin minigolffaajat, koiraharrastajat kuin skeittaajatkin, ja talvisin puisto täyttyy innokkaista pulkkailijoista. Lisäksi viereisen Myllypuron liikuntatarjonta on monipuolinen sekä sisä-, että ulkoliikuntalajien osalta.