Paavo Karlin kehittää Retta Managementin ja kiinteistöalan tulevaisuutta

Retta Managementin kehityksestä vastaava Paavo Karlin haaveili lapsena pesukoneenkorjaajan ammatista. Kun kotona kävi korjaaja korjaamassa perheen pesukoneen, tuolloin 3-vuotias Paavo ajatteli sen olevan maailman hienoin ammatti. Sittemmin lukioaikoinaan Paavo huomasi, että hän on parempi tekemään töitä aivoillaan kuin käsillään, ja niinpä hän lähti lukion jälkeen opiskelemaan Vaasan yliopistoon kauppatieteitä.

Rettalle Paavo päätyi pienoisen sattuman kautta vuonna 2018, kun hän oli vuokrannut Rettan kautta asunnon, jonka halusi irtisanoa. Paavo päätyi Rettan verkkosivuille ja huomasi sivuja selatessaan avoinna olleen analyytikon tehtävän, joka kuulosti niin mielenkiintoiselta, että hän jätti hakemuksen. Retta kiinnosti Paavoa monipuolisten työmahdollisuuksien vuoksi, lisäksi kiinteistöala yleisemminkin kiinnosti häntä. Lisäksi Paavo halusi töihin tarpeeksi isoon yritykseen, ja Retta oli juuri sopivan kokoinen.  

Työt konsernissa tarjosivat laajan näkymän liiketoimintaan

Paavo aloitti Retta-uransa konsernin Business Development -tiimissä, jossa hän teki sisäisenä konsulttina selvityksiä ja analyyseja kaikille liiketoiminnoille. Tämä oli Paavon mukaan hyvä tapa tutustua konserniin, ja hän oppi paljon noina vuosina.

Sisäisen konsultin tehtävästä Paavo siirtyi koordinaattoriksi kiinteistönvälityksen projektiin ja siitä edelleen koordinaattoriksi ja projektipäälliköksi Retta Managementin REMU-projektiin. Loppuvuodesta 2020 Paavo siirtyi kokonaan kiinteistöjohtamisen puolelle nykyiseen kehitysrooliinsa Retta Managementiin, jossa hän toimii myös johtoryhmässä.

Fiksut ideat on helppo saada läpi

Tyypillistä työpäivää ei Paavolla omien sanojensa mukaan ole, vaan hänen työnsä on hyvin vaihtelevaa sisältäen mm. kehityshankkeiden suunnittelua, ohjaamista ja seurantaa. Vahvuudekseen Paavo nimeää sen, että hän ymmärtää useita liiketoiminnan osa-alueita ja pystyy näkemään, miten asiat linkittyvät toisiinsa. Paavo on Retta-vuosinaan oppinut paljon paitsi toimialasta, myös siitä, kuinka toimia erilaisten ihmisten kanssa ja miten heidät saa parhaiten puhaltamaan yhteen hiileen.

​​​​​​​Parasta Paavon työssä ovat sen monipuolisuus ja vaikutusmahdollisuudet: omia ideoita on helppo saada läpi Rettalla, jos ne ovat fiksuja. Paavo pitää myös siitä, että hän saa työssään olla laajan joukon kanssa tekemisissä, ja usein parhaat ideat tulevatkin eri rooleissa työskenteleviltä. Rettassa puolestaan Paavon mielestä parasta on se, että asioita tehdään koko ajan paremmin ja mennään ketterämpään suuntaan sekä pidetään asiakas kaiken tekemisen keskiössä. Paavon tehtävä on edesauttaa tätä muutosta – ja koska maailma muuttuu, pitää itsekin olla hereillä ja kehittyä sen mukana.