Vuokra-asuntojen verkkokauppa on tavoittanut vuokralaisia ennätystahdissa

Retta Asuntovuokrauksen johtaja Jussi Lindholm

Rettan vuokra-asuntojen verkkokauppa on ensimmäisen puolen vuoden aikana rikkonut vuokrausmäärien ennätyksiä ja tavoittanut satojatuhansia sivukävijöitä. Alusta loppuun verkkokaupassa allekirjoitettuja sopimuksia syntyy kaikkina vuorokauden tunteina, ja nopeimmillaan asunto on vuokrattu alle tunnissa siitä hetkestä, kun ilmoitus on laitettu verkkoon. 

Retta lanseerasi keväällä 2023 uudenlaisen verkkokaupan, jonka kautta vuokralainen voi etsiä itselleen mieluisan vuokra-asunnon ja solmia vuokrasopimuksen itse – missä ja milloin vain. 

Lue aiempi artikkeli: Rettan verkkokauppa nopeuttaa ja helpottaa vuokrausta.  

Palvelu on saavuttanut odotettua suuremman suosion ja houkutellut puolessa vuodessa jopa yli 100 000 potentiaalista vuokralaista selaamaan asuntovalikoimaa. Datan perusteella kävijät ovat sivustolla tositarkoituksella: vuokrasopimuksia syntyy verkkokaupan kautta satoja kuukausittain. Nopeimmillaan asunto on vuokrattu alle tunnin kuluttua siitä, kun se on julkaistu palvelussa. Vuokralainen on ripeimmissä tapauksissa saanut allekirjoitetun sopimuksen sekä muutto-ohjeet sähköpostiinsa vartissa siitä, kun hän on halunnut vuokrata asunnon. 

Suoravuokraus on osoittautunut toimivaksi tavaksi löytää vuokrakoti 

Retta Managementin asuntovuokrauksen johtaja Jussi Lindholm kertoo, että kiinteistösijoittajat ovat ottaneet innolla vastaan uuden suoravuokrauskanavan.  

– Tahti on ollut jopa nopeampi, kuin mitä ennakoimme, ja joka kuukausi on tehty uusia ennätyksiä verkkovuokrauksessa, Lindholm kertoo. 

Verkkokauppa auttaa löytämään vuokralaisia nopeammin ja parantaa kohteiden näkyvyyttä kilpaillussa ja haastavassa markkinassa. Sijoittajien lisäksi myös verkkokaupasta kodin löytäneet asiakkaat ovat kautta linjan antaneet palvelulle kiitettäviä arvosanoja. 

Palaute netin kautta vuokraamisesta on ollut erittäin positiivista ja verkkokauppaa käyttäneet suosittelisivat palvelua myös tuttavilleen. Eniten kiitosta saa vuokraamisen helppous ja nopeus – ”ilman ylimääräistä säätämistä”. Erään tyytyväisen vuokralaisen mukaan käytettävissä on ”kerrankin palvelu, joka toimii!” 

Monikanavaisuus auttaa pärjäämään haastavassa markkinatilanteessa

Lindholm näkee verkkokaupan onnistuneen erityisen hyvin tavoittamaan kiireiset ihmiset, jotka haluavat löytää uuden asunnon nopeasti ilman perinteisiä asuntohakemuksia tai jonottamista. 

– Asunnon voi oikeasti vuokrata vaikka aamuyöllä, Lindholm kuvailee – ja näin on useasti tehtykin, sillä vuokrasopimuksia on jo nyt allekirjoitettu kaikkina vuorokauden tunteina. 

Verkkokaupan rinnalla toimii yhä välittäjävetoinen vuokravälitys, joten asunnon voi jatkossakin vuokrata hakemuksen kautta ja etsimällä sopivia koteja välittäjän kanssa. Samoin Rettan asiakaspalvelu on asiakkaiden rinnalla arkipäivisin. 

– Jokainen asunto, joka on verkkokaupassa, on mahdollista vuokrata myös tavallista reittiä, Lindholm muistuttaa. 

Tulevaisuudessa asuntojen verkkokauppa on vielä monipuolisempi 

Lindholm kertoo, että palvelun kehitys luonnollisesti jatkuu: tavoite on, että vuonna 2024 vuokralainen voisi verkkokaupan kautta esimerkiksi tilata uuden vuokra-asunnon avaimen kotiinsa tai jopa hankkia asuntoonsa samalla kotivakuutuksen tai sähkösopimuksen. 

– Tutkimme eri vaihtoehtoja aktiivisesti yhdessä asiakkaidemme kanssa, testaamme niitä ja tuomme palveluun käyttökelpoisimmat ja vuokralaisille hyödyllisimmät, Lindholm jatkaa.  

Verkkokauppa lanseerattiin huippusesongin kynnyksellä: suomalaiset ovat tyypillisesti ahkerimpia muuttamaan kesällä ja alkusyksystä. Tulevaisuudessa nähdään, kuinka verkkokauppa voi parhaimmillaan auttaa tasaamaan kausivaihteluita ja nostaa hiljaisempien kuukausien vuokrausmääriä.  

Lindholm uskoo myös, että verkkokauppa tulee tukemaan myös perinteistä vuokravälittäjän työtä ja mahdollistamaan entistäkin paremman asiakaspalvelun niille, jotka eivät valitse suoravuokrausta. 

Lisätietoja 

Jussi Lindholm 
Johtaja, asuntovuokraus 
p. 0400 612 326 
jussi.lindholm(at)retta.fi