Kriteerit uudelle kodille olivat tiukat, mutta tämä oli täydellinen match

Työpaikkailmoituksen kuvituskuva - Kiinteistökirjanpitäjä

Sanna Anttila 42 v., on asunut Kivistössä jo 10 vuotta. Alun perin hänen perheensä muutti alueelle omakotitaloon isovanhempien perässä, mutta muutto nykyiseen Rettan isännöimään kerrostaloon syntyi pari vuotta sitten halusta helpompaan elämään. Rettan isännöimä talo oli sellainen, mikä sopi perheen tarpeisiin erinomaisesti. ”Kriteerit uudelle kodille olivat tiukat, mutta tämä oli täydellinen match”, kertoo Sanna. 

Sannan perhe on aktiivinen, perheeseen lukeutuu puoliso, kaksi tytärtä (9 v. ja 13 v.) sekä ranskanbuldoggi ”Hertta”. 

Parasta Kivistössä on luonnonläheisyys, hyväkuntoiset ja -maineiset koulut sekä päiväkodit, Klaukkalan palvelut lyhyen automatkan päässä sekä helppo ja nopea kulku julkisilla läpi pääkaupunkiseudun.

Hertan suhteen mahtavaa on Kivistön juuri uusittu koirapuisto, jossa järjestetään kerran kuukaudessa koirapuistotreffit. Koiran näkökulmasta Kivistössä on mukava viettää yhteisöllistä koiranelämää.

Kivistössä on kamppailtu parkkipaikkahaasteiden kanssa, joihin Sanna näkee tulevan helpotusta marraskuussa avattujen kolmen uuden parkkipaikka-alueen myötä. Vuoden päästä avautuva uusi ostari parantaa alueen palveluita, tuoden alueelle muun muassa terveyskeskuksen, uuden kirjaston, kauppoja ja kahviloita sekä ruokamarketteja (S-Market ja Lidl). 

Tällä hetkellä asukkaita palvelevat Alepa, K-Market ja pieni sympaattinen kirjasto. Lisäksi Beer&Café Solmu on ihana kokoontumispaikka – Sannan sanoin ”kylän oma pieni olohuone”. Lisäksi muutamat ruokapaikat, R-kioski ja kebabravintolat sekä useat kauneushoitolat ja pian avattava apteekki pitävät huolta asukkaista.

Kivistössä kaikki tärkein on kävelymatkan päässä – etenkään Kivistön alueen sisällä autoa ei tarvita. Kauemmaksikin pääsee vaivattomasti; ”25 minuutissa Helsingin keskustaan, Jumboon vartissa ja lentokentälle alle kympissä.” Vantaan sisäisessä liikenteessä myös kaupunkipyörät ovat näppärä kulkuväline, niitä löytyy kahdesta pisteestä. Sannan perhe pärjää loistavasti yhdellä autolla, koska yhteydet ovat niin hyvät. Töiden luonteen vuoksi auto on heille välttämätön kulkuväline.

”Kivistö on kasvanut huomattavasti menneinä vuosina, alueesta on kehittynyt urbaani kaupunkikeskittymä, joka kuitenkin on lapsiperheille ihanteellinen rauhallinen lintukoto”.
–    Sanna 42 v.

Sanna korostaa Kivistön sosiaalista puolta (Marjaverkko = sosiaalisten toimijoiden yhteistyöverkko). Alueella on erittäin aktiivinen kyläyhteisö, joka järjestää vuosittain kyläjuhlan lisäksi joulutorin ja pääsiäisenä munajahdin. 

Urheilua rakastaville Kivistö tarjoaa myös mahtavat puitteet ulkoiluun ja treenaamiseen. FitnessGym kuntosalin ja ulkoliikuntapaikkojen lisäksi valaistut hiihtoladut lähtevät Keimolanmäen puolelta ja jatkuvat Petikkoon saakka. Sotilaskorpi on vain kävelymatkan päässä ja pienellä vaelluksella on mahdollista päästä ulkoilemaan keskelle ”korpea”.

Ainoaksi heikkoudeksi Sanna mainitsee harrastusmahdollisuudet ja toivoo alueen kehityksessä huomioitavan nämä. Lasten ja aikuisten harrastusmahdollisuudet ovat pääsääntöisesti keskittyneet muualle. Koulujen salit ovat käytettävissä, mutta ne ei tällä hetkellä riitä kasvavaan kysyntään. Liikuntapuistoa ja monitoimihallia on alueelle kaavailtu, mutta ovat vielä suunnitteluasteella. 

Sanna antaa kiitosta Rettan isännöinnille ja vuokraukselle. Asumisessa ei ole ollut puutteita ja vuokraus toimi jouhevasti.