Haukilahti

Haluttu pientalovaltainen alue Etelä-Espoossa. Mukavat merenrannan ulkoilumaastot ja linjakas 1960- ja 1970- luvun arkkitehtuuri houkuttelevat varsinkin monia tyylikästä perheasuntoa etsiviä. Haukilahdesta löytyy ruokakaupan lisäksi myös muita peruspalveluita, ja Tapiolan ja Iso-Omenan kattavien palveluiden ääreen on vain lyhyt matka. Oman lisänsä alueen idyllisyyteen tuovat oma venesatama ja ranta ravintoloineen.

Haukilahdessa toimii kaksi kunnallista päiväkotia sekä yksi ruotsinkielinen yksityinen päiväkoti, kaksi peruskoulua sekä Haukilahden lukio. Kaupallisia palveluita alueen asukkaille tarjoavat kaksi pientä ostoskeskusta: Länsiviitta ja Sorsakivi. Ruokakauppojen lisäksi niistä löytyy esimerkiksi ravintoloita ja parturiliike.

Haukilahdessa sijaitsee kaksi kuntosalia sekä useita palloilukenttiä. Alueella toimiikin juniorijalkapalloseura Haukilahden Pallo. Lenkille voi suunnata pururadalle tai vaikka Haukilahden ranta-alueelle. Kesäisin rannalla pääsee uinnin lisäksi kokeilemaan surffausta.