Arabianranta

Kehittyvä, innovatiivinen alue, jonka rakennuskuluista käytetään vuosittain pieni osa taiteeseen, kuten veistoksiin, maalauksiin ja taidepuistoihin. Ensimmäiset asuinrakennukset valmistuivat vuonna 2000. Arabianrannan ja sen ympäristön useat oppilaitokset houkuttelevat alueelle nuoria, mutta läheltä löytyvien palveluiden sekä hyvien kulkuyhteyksien ansiosta alueella viihtyvät kaikenikäiset.

Bussimatka Arabianrannasta Rautatientorille kestää parikymmentä minuuttia, ja reippailija hurauttaa viiden kilometrin matkan pyörälläkin. Kulkuyhteydet ovat sujuvat moneen suuntaan: sekä Itäkeskukseen että Espoon kauppakeskus Selloon pääsee julkisilla noin puolessa tunnissa.

Vaikka Arabianranta on melko tiivisti rakennettua kerrostaloaluetta, luonto on silti lähellä ja ulkoilumahdollisuudet ovat erinomaiset. Rantaa pitkin voit kävellä Herttoniemeen saakka tai Viikin suunnalla voit nauttia lähes maaseutumaisesta maisemasta. Useat pienet viheralueet tuovat Arabianrannan katukuvaan vehreyttä, ja pienet kadut sopivat hyvin lenkkeilyyn.