Alppila

Alppila sijaitsee Helsingin keskikaupungin pohjoispuolella, Kallion ja Pasilan välissä. Hyvät kulkuyhteydet, kutsuvat ravintolat ja ihastuttavat puistot lisäävät alueen viihtyisyyttä. Lähikaupoissa voit tehdä päivittäiset ostoksesi ja keskustan palvelutarjonnan ääreen pääsee nopeasti.

Julkisen liikenteen yhteydet ovat Alppilassa hyvät. Raitiovaunulinjat 3 ja 9 kulkevat alueen läpi, samoin muutamat Helsingin sisäiset bussilinjat. Keskustaan on kahden ja puolen kilometrin matka, jonka taittaa halutessaan vaikka pyörällä. Raitiovaunulla tai bussilla keskustaan pääsee noin vartissa ja keskustasta liikenneyhteydet ovat sujuvat eri puolille pääkaupunkiseutua. Lähin juna-asema on Pasilan asema, joka sijaitsee alle kilometrin päässä.

Alppilan sydän on viihtyisä Alppipuisto, joka hyvällä säällä täyttyy ihmisistä. Puisto tarjoaa erinomaiset puitteet pienien konserttien järjestämiseen ja kesäisin se onkin suosittu ajanviettopaikka kaupunkilaisten keskuudessa. Alppilassa sijaitsee myös kävijämäärältään Suomen suurin huvipuisto, Linnanmäki, jonka iloinen tunnelma houkuttelee niin turisteja kuin paikallisiakin. Alppilan Kirstinkujalta löydät suojellun puutalorykelmän ja Alvar Aallon suunnittelemassa Kulttuuritalossa järjestetään monenlaisia tapahtumia.