Kustannusten nousu haastaa taloyhtiöitä: Retta auttaa löytämään säästöjä ja jopa tuloja

Kohoavat energiahinnat ja korot ovat nostaneet taloyhtiöiden kustannuksia ja vaikuttaneet monien suomalaisten elämään. Retta Isännöinti auttaa löytämään ratkaisuja, jotka tuovat taloyhtiöille säästöjä, turvallisuutta ja parhaassa tapauksessa myös tuloja.  

Retta Plus -palvelut ovat helposti käyttöön otettavia palveluita ja etuja, jotka sopivan niin pienille asunto-osakeyhtiöille kuin suurille kiinteistöyhtiöillekin. Perusperiaatteena on tarjota asiakkaillemme parasta arkea palvelu kerrallaan. 

Tarkasti tuotteistettuja palveluita tuottavat tarkkaan valikoidut kumppanit, joiden kanssa Retta neuvottelee asiakkailleen valtakunnallisesti laadukkaimmat ja edullisimmat palvelusopimukset. Rettan neuvotteluetu perustuu siihen, että hoidossamme on yli 10 000 kiinteistöä – tämän ostovoiman olemme valjastaneet asiakkaidemme hyödyksi. Toisin sanoen yksittäinen ja pienempikin asiakkaamme saa kauttamme ison talon edut.  

Taloyhtiön hallitus vastaa paloturvallisuudesta – autamme minimoimaan riskit 

Viime aikoina yksi kysytyimmistä Retta Plus -palveluista on ollut Paloturvapalvelu, jonka avulla taloyhtiö voi varmistaa kiinteistön paloturvallisuuden. Suosiota selittää osaltaan kenties se, että suurin osa suomalaisista kiinteistöistä ei nykyisellään täytä riittävää paloturvallisuutta, ja palvelu tarjoaa helpon tavan huolehtia lakisääteisistä velvoitteista.  

Rakennusten omistajilla ja käyttäjillä on pelastuslain ja muiden säädösten asettamia velvoitteita huolehtia paloturvallisuudesta. Monelle on yllätys, että pelastussuunnitelma tai pelkät lakisääteiset laitehuollot eivät vielä riitä kattamaan lain edellyttämää minimitasoa kiinteistöjen paloturvallisuuden varmistamiseksi.   

Paloturvapalvelu auttaa varmistamaan, että kiinteistöjen paloturvallisuuteen liittyvät lakisääteiset vaatimukset ja yhtiön vastuulle kuuluvat väestönsuojat ovat kunnossa.   

Kiinteistöveron erikoistarkastus paljastaa taloyhtiön säästöpotentiaalin  

Kokemuksemme mukaan jopa 30 prosenttia asunto-osakeyhtiöstä maksaa tietämättään liian korkeaa kiinteistöveroa omistamastaan kiinteistöstä. Asunto-osakeyhtiö saattaa maksaa kiinteistöveroa esimerkiksi merkittävästi todellisuutta suuremmista neliöistä tai jopa jo puretuista rakennuksista. 

Kiinteistöveron erikoistarkastus on Retta Plus -palvelu, jonka tavoitteena on löytää kiinteistöverotuksesta säästöpotentiaalia sekä hakea mahdollisesti liikaa maksetuista kiinteistöveroista palautuksia verohallinnolta. Palvelu toteutetaan aina kiinteistöverotukseen erikoistuneen asiantuntijan avulla.  

Tähän mennessä palvelun avulla asiakkaillamme toteutuneet palautukset ovat vaihdelleet muutamasta sadasta eurosta jopa yli 60 000 euron veronpalautuksiin. Esimerkiksi kerrostalot Forssasta ja Espoosta saivat palvelun kautta 63 000 euroa ja 64 000 euroa veronpalautuksia.  

Jos tarkastuksen tuloksena taloyhtiölle ei tule säästöjä, kiinteistöveron erikoistarkastus ei maksa asiakkaillemme mitään. Jos taas säästöpotentiaalia havaitaan selvityksen perusteella ja asiakkaamme hyväksyy etenemisen, teemme verottajalle oikaisuvaatimuksen.  

Lämmitystapavertailusta tukea energiavalintoihin ja päätöksentekoon  

Monissa taloyhtiöissä on pohdittu energiahintojen nousemisen myötä erilaisten energiaratkaisujen etuja ja haittoja. Retta on tuotteistanut pohdintojen ja päätöksenteon tueksi räätälöidyt palvelut.

Kiinteistön lämmitystavan kustannusvertailu tarjoaa taloyhtiön hallitukselle puolueetonta neuvontaa energiatehokkuuteen ja lämmitystapavalintaan liittyen. Palvelussa arvioidaan taloyhtiön nykyistä lämmitysmuotoa sekä muita kohteelle potentiaalisia lämmitysmuotoja, sisältäen investointihinnat, käyttökustannukset ja päästöt. Lopputuloksena taloyhtiö saa puolueettoman ja selkeälukuisen lämmitystapavertailuraportin sekä hankesuunnitelman. Vertailun tulokset käydään aina läpi asiantuntijan johdolla. 

Aurinkoenergialaskelman tarjoaa taloyhtiölle arvion siitä, minkä kokoluokan aurinkosähköjärjestelmä on mahdollista asentaa taloyhtiön katolle. Laskelma huomioi teknistaloudellisen näkökulman sekä sen, mitä aurinkoenergiajärjestelmän asentaminen tarkoittaisi hyötyjen ja kustannusten näkökulmasta. Lopputuloksena on taloyhtiön päätöksentekomateriaali, jota hyödyntäen voi halutessaan lähteä edistämään aurinkoenergiajärjestelmän hankkimista.  

5G-tukiasemasta vuokratuloja taloyhtiölle 

5G-verkkojen rakentaminen kiihtyy ja riittävän kapasiteetin saavuttamiseksi tarvitaan kattava tukiasemaverkko. Taloyhtiöiden näkökulmasta tämä on uusi ansaintamahdollisuus, sillä kiinteistön tuottamattomat neliöt voi valjastaa hyötykäyttöön vuokraamalla taloyhtiön katolta tilaa 5G-tukiasemalle. Alueesta riippuen taloyhtiö voi saavuttaa jopa 1000–4000 euron vuokratulot vuodessa. 

Palvelu on asiakasyhtiöillemme maksuton ja tarjoamme sen asiakkaillemme yhteistyökumppanimme Digita Oy:n kanssa avaimet käteen -periaatteella.   

Lue lisää 5G-tukiaseman hallinnointipalvelusta: 5G-tukiasemien hallinnointipalvelu – Retta 

Monipuolisia Retta Plus -palveluita käsiteltiin syksyllä 2022 Retta Isännöinnin webinaarissa. Katso webinaaritallenne täältä: Taloyhtiöt ahdingossa webinaari – Retta Isännöinti 

Sinua voisi kiinnostaa myös