Työssä oppiminen motivoi Sonja Punnalaa

Opintojensa ohella analyytikkona työskentelevä Sonja Punnalla saapui Rettalle töihin kesällä 2023. Aiemmin tekniikan opintoja Tampereella suorittanut, nykyinen Aallon kauppatieteiden opiskelija päätyi hakemaan Rettalle kesätöihin kaverinsa positiivisen työkokemuksen perusteella. Kesällä 2024 Sonja jatkaa taas täysipäiväisesti tutuissa tehtävissä Rettalla.

Sonjan työtehtävät Rettalla ovat koostuneet mm. tietokantojen päivittämisestä ja tiedon siirtämisestä sekä kehitysprojekteista datan ja analytiikan puolella. Suurimmaksi opiksi Rettalla Sonja nostaa esiin jatkuvan oppimisen. Excelin sujuvan käytön lisäksi hän on päässyt opettelemaan mm. automatisointia ja projektityöskentelyä.

”Mä oon pystynyt oppimaan siinä työn mukana ja päässyt syvemmälle datan käsittelyyn sekä ylipäänsä projektityöhön. Lisäksi oon oppinut huomaamaan, mitkä asiat voi olla tärkeitä, ei vaan sen mun oman työvaiheen kannalta, mutta myös muiden duunien kannalta.”

Terve ja avoin työkulttuuri

Rettalla parasta Sonjan mielestä on inhimillinen työskentelyilmapiiri ja työympäristö.

”Täällä annetaan tilaa tehdä sitä omaa työtä, eli ei tarvitse koko ajan olla raportoimassa tai selittämässä, mitä tekee, vaan siihen luotetaan, että jokainen tekee hommat hyvin. Mutta sitten toisaalta on myös hyvä, että täällä saa oikeasti apua, kun kysyy sitä.”

Työkulttuuria Rettalla Sonja kuvailee terveeksi. Ihmisten työpanokseen luotetaan ja joustava ja avoin kulttuuri mahdollistaa myös pohdituttavista asioista keskustelemisen oman esihenkilönsä kanssa. Analyytikon tehtävissä myös hybridityöskentelyn järjestäminen on sujunut hyvin joustavasti.

”Työkulttuuri on mun mielestä täällä joustava ja avoin. Hyvin pystyy kysymään apua, vaikka esihenkilöltä ja sanomaan jos on jotain huolia liittyen esimerkiksi työaikoihin tai työtehtäviin. Jos tarvitsee vaikka jonkun viikon työtunteja säätää, niin se on kyllä pääsääntöisesti tosi hyvin onnistunut. Sekin osoittaa sitten luottamusta ja arvostusta myös työntekijää kohtaan.”

Kysymysten esittäminen kannattaa

Rettaa Sonja suosittelee kesätyöpaikkana nuorille, jotka ovat avoimia oppimaan uutta, eivätkä nauti perinteisestä liukuhihnatyöskentelystä.

”Monesti kesätyöt on aika yksinkertaisia, niin jos sitä omaa intoa löytyy niin täällä työnkuvaa voi mahdollisesti muokata mielekkäämmäksi ja itseään motivoivammaksi.”

Uusille kesätyöntekijöille Sonja antaa vinkkinä kysyä paljon kysymyksiä.

”Ei kannata epäröidä kysyä asioista, mitkä saattaisi vaikuttaa tosi itsestään selviltä. Tää on iso firma ja se auttaa paljon, että selvittää mitä kukakin tekee. Niistä asioista voi tosi hyvin kysyä, koska ne ei varmasti ole selviä semmoiselle ihmiselle kuka tulee uutena taloon.”

Sonja muistuttaa lopuksi myös Rettan Helsingin toimistolta löytyvästä työpäivän piristäjästä, nimittäin kaakaokoneesta, jonka avulla on helppo maastoutua kahvinjuojien joukkoon toimistolla.

Lue lisää kesätyökokemuksia Rettalta!