Kesätyö käynnisti Jussi Pelto-Arvon uuden uran kiinteistöalalla

Vuokrausneuvottelijana työskentelevä Jussi Pelto-Arvo aloitti Retta-uransa kesätöissä vuonna 2021. Entinen jääkiekkoilija kiinnostui kiinteistöalasta liiketalouden opintojensa myötä ja päätti hakea silloiselle Realialle kesäksi töihin. Työt ovat jatkuneet opintojen ohella sen jälkeenkin, ja kun opinnot sen sallivat, Jussi vakinaistettiin kokoaikaiseksi työntekijäksi alkuvuonna 2023.  

Jussi Pelto-Arvon työ vuokraneuvottelijana on vaihtelevaa ja itsenäistä. Työ edellyttää valmiutta johtaa omaa työtään sekä kykyä olla tekemisissä erilaisten asiakkaiden kanssa. Jussilla on hoidossaan vuokra-asuntoja seniorikohteista opiskelija-asuntoihin, joten asiakkaiden tilanteet ja tarpeet vaihtelevat suuresti. Kaikkia asiakkaita on pystyttävä palvelemaan korkealla ammattitaidolla.  

”Aloitan työpäiväni aina vastaamalla asiakkaiden sähköposteihin. Tämän rutiinin opin hyvin nopeasti, sillä huomasin, että jos sähköposteja ei pura jo varhain aamusta, puhelin alkaa soida viimeistään kello 9.”, Jussi naurahtaa. 

Aamuinen sähköpostien purku on Jussin vaihtelevan työn ainoa toistuva rutiini. Pääosin työpäivät ovat keskenään hyvin erilaisia.  

”Päiväni koostuvat asuntonäytöistä ja toimistotöistä, kuten asuntoilmoitusten viemisestä nettiin, näyttöjen sopimisesta, sopimuspapereiden valmisteluista sekä vuokrasopimusten tekemisestä. Tässä työssä puhelin on tärkeä työväline: vuokraneuvottelijan täytyy uskaltaa soittaa asiakkaille ja vastata puhelimeen.”, Jussi kuvailee.  

Asuntonäyttöjen ja uusien vuokrasopimusten määrät ovat hyvin riippuvaisia paitsi kohteiden sijainnista, myös vuodenajasta ja siitä, millaisia kohteita vuokraneuvottelijalla on hoidossaan. Jussi kertoo, että hänellä voi kiireaikoina olla jopa 60–70 asuntonäyttöä kuukaudessa, jolloin uusia vuokrasopimuksiakin voi syntyä noin 35–50 kuukautta kohden. Jos neuvottelijalla on hoidossaan uudiskohteita, määrät voivat nousta tätäkin korkeammiksi.  

”Kesä tuo aina mukanaan kysyntäpiikin, jolloin saa ajella paljon autolla. Kiireisimpinä kuukausina pääkaupunkiseudulla saattaa kertyä yli 1000 ajokilometriä kuun aikana, kun hiljaisempina aikoina ajan töiden puolesta noin 500 km kuukaudessa.”, Jussi konkretisoi.  

Hyvät työkaverit tasapainottavat kiireistä arkea 

Aloittaessaan Rettalla kesällä 2021 Jussi pääsi nopeasti kiinni oikeisiin töihin.  

”Koen, että minut otettiin hyvin vastaan ja sain hyvän perehdytyksen tehtäviin. Vuokranvälittäjän työt oppii parhaiten tekemällä, ja sainkin jo alle kahdessa viikossa ensimmäisiä vuokrakohteita hoitooni. Sain siis heti vastuuta ja mahdollisuuden vaikuttaa itse siihen, miten hoidan työni. Toki sen mukana tulee odotus, että hommat hoituvat ja ajankäyttö on kunnossa. Apua ja tukea oli myös tarjolla, jos sitä kaipasi. Töihin oli kiva tulla ja tuntui, että kesä meni tosi nopeasti.”, Jussi muistelee ensimmäisiä kuukausiaan Rettalla.  

Haastavat tehtävät sekä hyvä työporukka ovat saaneet Jussin viihtymään Rettalla myös ensimmäisen kesän jälkeen.  

”Olen joukkueurheilija, joten hyvät työkaverit ovat minulle tärkeitä. Meillä on hyviä tyyppejä töissä, ja kaikkien kanssa pystyy olemaan oma itsensä – tämä tasapainottaa arjen kiirettä. Lisäksi pidän siitä, että kiinteistöala on muuttuva. Retta on iso konserni, joten meillä on mahdollisuus muuttaa koko toimialaa. Siinä on hienoa olla mukana.”, Jussi kertoo.   

Reipas asenne auttaa onnistumaan 

Jussi suosittelee kesätöitä Rettalla kaikille, jotka ovat vähänkin kiinnostuneita kiinteistöalasta ja haluavat nähdä, millaista alalla työskentely on.   

”Rettalta löytyy paljon vaihtoehtoja ja erilaisia työnkuvia. Tässä työssä pärjää, jos on luonteeltaan avoin tiimipelaaja, kestää sopivasti painetta ja pystyy pitämään monia lankoja käsissään. Samalla on toki tärkeää huolehtia omasta ajankäytöstä, sillä työ vie helposti mukanaan”, Jussi muistuttaa.  

Kysyttäessä vinkkejä tuleville kesätyöläisille, Jussi suosittelee pitämään mielen avoimena ja kertomaan rohkeasti omia mielipiteitään.  

”Reipas asenne ja valmius tuoda omaa osaamista esiin on tärkeintä. Rettalla omia näkemyksiä saa tuoda esiin ja niitä myös kysytään huolimatta siitä, kuinka kauan on ollut talossa. Tilaisuus kannattaa hyödyntää ja kertoa rohkeasti omia ajatuksiaan. Meillä arvostetaan myös tavoitteellisuutta ja sitä, että asioita viedään eteenpäin. Kun suhtautuu asioihin tavoitteellisesti ja tuo aktiivisesti omia näkemyksiään esiin, Rettalla tulee takuulla hienoja juttuja vastaan.”, Jussi kannustaa.   

Lue lisää kesätyökokemuksia Rettalta!