Kevään korjaushankkeiden suunnittelu kannattaa käynnistää nyt

Työpaikkailmoituksen kuvituskuva - Projektityöntekijä hankintatiimiin

Taloyhtiöissä korjaushankkeita tehdään korjaussuunnitelman mukaisesti ympäri vuoden. Kevät on kuitenkin otollista aikaa etenkin julkisivuremonttien tekemiseen. Kevään korjaushankkeiden suunnittelu kannattaa aloittaa hyvissä ajoin alkusyksystä. 

Vuodenaika ei suoranaisesti vaikuta taloyhtiöissä toteutettaviin korjaushankkeisiin tai niiden aikatauluihin – vuodenaikaa tärkeämpi tekijä korjaushankkeiden ajoittamisessa on rakenteiden kunto ja niiden korjaustarve. Julkisivuremontit kuitenkin ajoitetaan usein alkavaksi keväällä, sillä silloin lämpötila on sopiva materiaalien työstämiseen eikä erillistä lämmitystä tarvita kuten talvella. 

Koko korjaushankkeeseen tulee varata riittävästi aikaa. Esimerkiksi hankkeen suunnittelu, kilpailutus ja muut hankkeen esivalmistelut voivat kestää yllättävänkin kauan. Kevään korjaushankkeen toteutussuunnitelman tekoon kannattaakin ryhtyä viimeistään nyt.

Yksi onnistuneen korjaushankkeen tärkeimpiä tekijöitä on osakkeenomistajien riittävä tiedottaminen. Kun asukkaat pidetään ajan tasalla siitä, mitä taloyhtiössä tapahtuu, turhalta epätietoisuudelta ja siitä johtuvilta ongelmilta vältytään. Viestinnän on oltava selkeää ja oikea-aikaista – osakkaita ja asukkaita kiinnostaa erityisesti tieto siitä, kuinka hanke tulee vaikuttamaan heidän arkeensa.

Kiinteistöomaisuuden arvon säilytys vaatii huolenpitoa – siksi on ensiarvoisen tärkeää, että tarvittavat korjaushankkeet suoritetaan ajoissa ja osaavan kumppanin kanssa. Retta Isännöinti tarjoaa taloyhtiöille maksuttoman, palveluntarjoajien valintaa ja kilpailutusta helpottavaa Hankintapalvelun. Hankintapalvelun piiriin kuuluu 80 eri alan yritystä, ja palvelun avulla Retta Isännöinnin asiakkaille pystytään neuvottelemaan tuntuviakin alennuksia.

Lue muita ajankohtaisia vinkkejämme täällä>>

Kysyttävää? Ota yhtyettä paikalliseen isännöitsijään.