Syyskauden parhaat – 6 vinkkiä sisustukseen

Puuta, samettia ja tummia sävyjä – tänä syksynä sisustuksessa yhdistellään eri tyylejä, materiaaleja ja värejä huolettomasti toisiinsa.

Syksyllä monen tekee mieli päivittää kodin sisustus uuteen sesonkiin. Aikaa tulee vietettyä enemmän sisätiloissa, ja hyggeily sekä käpertyminen oman kodin lämpöön tuntuu entistä houkuttelevammalta. Listasimme trendikkäät sisustusvinkit, joilla luot kotiisi syksyisen ja kotoisan tunnelman.

Vilteillä lämpöä sisustukseen

Kylmeneviä päiviä varten on ihana vuorata koti lämpimillä vilteillä. Vilttejä voi löytyä sohvalta ja sängystä useampia. Niiden ei tarvitse olla kuitenkaan samanlaisia, vaan erilaiset materiaalit ja värit luovat kerroksellisuutta, joka tuo asuntoon nyt kaivattua kodikkuuden tuntua. Viime vuosina vallinneen Konmari-trendin jälkeen kaipaamme turvallisia pesiä ja tiloja, joissa on runsauden tuntua.

Valoa pimeään

Tunnelmalliset valot kuuluvat syksyn pimeneviin iltoihin. Jos kynttilöiden sytyttelyyn ja sammutteluun ei halua lähteä, voi hämyistä tunnelmaa luoda myös pöytä- ja jalkalampuilla, joita sijoittelee ympäri asuntoa. Erilaiset valosarjat ovat hauska lisäys sisustukseen: ripusta ne ikkunalaudalle tai ikkunanpokiin tai kehystä niillä tauluja ja peilejä.

Syksyn väriloistoa – terrakotta, persikka ja minttu

Kodin tunnelmaa voi muuttaa edullisesti ja helposti vaihtamalla kodin tekstiilejä. Syksyn saa näkymään sisustuksessa esimerkiksi erilaisilla verhoilla, tyynynpäällisillä ja torkkupeitoilla – älä unohda kylpyhuoneen mattoa ja pyyhkeitä!

Pitkään vallalla olleet vaaleat sävyt ovat väistymässä ja väreissä ollaan menossa kohti kodikkuutta ja syviä sävyjä. Syksyllä kodin sisustuksessa loistavat etenkin rustiikin värit: ruskea, punaisen eri sävyt, terrakotta sekä oranssi ja keltainen. Myös “jäätelövärit”, kuten vaalean pinkki, persikka, laventeli ja minttu valloittavat kalusteita ja tekstiilejä.

Kankaissa näkyvät myös graafiset ja värikkäät kuviot, joita saa sekoittaa rohkeasti. Tervetuloa viidakko, kukat ja graafiset kuosit!

Tuo pala luontoa kotiisi

Käytä sisustuksessa syksyn antimia: kanervia, varpuja tai pihlajanoksia ja -marjoja. Tee tarjottimelle tai hyllyn päälle asetelmia, joihin sommittelet oksia, koriste-esineitä ja kynttilöitä. Leikkokukkien sijasta voit laittaa esimerkiksi ulkoa kerättyjä vaahteranoksia maljakkoon ja nauttia ruskan väreistä kotona.

Samaa luonnonläheistä linjaa edustavat viherkasvit, joiden suosio vain kasvaa sisustuksessa. Lue täältä, millainen viherkasvi sopii sinun kotiisi.

Materiaaleissa yhdistyy lämmin pehmeys ja karkea luonnollisuus

Enää ei tarvitse valita kahden tyylin välillä, vaan pehmeän sametin voi yhdistää huoletta karkeisiin luonnonmateriaaleihin, kuten villaan ja pellavaan. Tarjolla on etenkin rosoa, rustiikkia, rouheutta, käsintehtyjä materiaaleja ja runsauden tuntua.

Luonnonläheisyys näkyy myös kalusteissa, sillä nyt suositaan aitoja materiaaleja, kuten kiveä ja puuta. Ne tuovat säväyksen luonnonläheisyyttä myös kerrostaloasuntoon kaupungissa. Käsittelemätön raakapuu, rottinki ja tummempi marmori ovat syksyn villit kortit.

Metallit jatkavat loistamistaan

Metallit, kuten kulta, messinki ja kupari ovat tällä hetkellä sisustustrendien kärkipäästä ja näyttävät erittäin tyylikkäiltä etenkin tummia värejä vasten. Syksyn trendivärien punaisen ja ruskean kanssa sopivat kivasti yhteen etenkin lämpimän kultaiset sävyt.