Tea Vaaran tie isännöitsijäksi kulki kiinteistönvälityksen kautta

Nykyisin Retta Isännöinnin Nummelan toimistossa isännöitsijänä työskentelevän Tea Vaaran Retta-ura alkoi vuonna 2011 Huoneistokeskuksesta. Huoneistokeskukseen haettiin tuolloin henkilöitä, jotka vastasivat pankkiyhteistyöstä Nordean kanssa ja myös istuivat Nordean konttorilla. Kun Tea huomasi työpaikkailmoituksen, hän kiinnostui kovasti, haki tehtävää ja tuli valituksi Kerava-Järvenpää-alueen yhteyshenkilöksi.

Tea oli jo nuorena haaveillut myyntiin liittyvästä työstä. Tästä syystä valikoitui opinahjokin, ja Tea opiskeli lukion jälkeen merkonomiksi. Yhteyshenkilönä työskennellessään Tea oli paljon yhteydessä myös Huoneistokeskuksen kiinteistönvälittäjiin, ja sen myötä myyntityö alkoi kiinnostaa yhä enemmän. Kun Tea huomasi, että Tikkurilan Huoneistokeskuksessa oli välittäjän paikka auki, hän haki tehtävää ja näin Tea aloitti myyntineuvottelijana elokuussa 2011. Vuonna 2013 Tea suoritti työn ohessa myös kiinteistönvälitysalan tutkinnon.

Muutaman vuoden jälkeen Teaa alkoi kiinnostaa välitystyön tekeminen osakasmallilla, ja hän siirtyi elokuussa 2014 Retta-konserniin kuuluvaan Huom!-kiinteistönvälitykseen. Hän jatkoi välittäjän töitä, mutta nyt osakkaana. Hän myös suoritti LKV-tutkinnon vuonna 2015, minkä jälkeen hän sai käyttää kiinteistönvälittäjä-nimikettä. 

Alkuvuodesta 2016 Tea jäi äitiyslomalle, jonka aikana hän mietti, mitä seuraavaksi haluaisi tehdä työkseen. Isännöitsijän ammatti alkoi kiinnostaa häntä yhä enemmän, ja Tea päättikin hakea suorittamaan isännöinnin ammattitutkintoa. Ensimmäisellä kerralla hän myöhästyi hausta, mutta seuraavalla kerralla tärppäsi ja hän aloitti opiskelut syyskuussa 2020.

Tea suoritti koulutuksen kuudessa kuukaudessa, ja opintoihin kuuluvan harjoittelun suorittamispaikaksi valikoitui Retta isännöinnin Nummelan konttori. Harjoitteluaikana Nummelan toimisto osoittautui paikaksi, jossa Tea todella viihtyi. Harjoittelun loppuvaiheessa keväällä 2021 Nummelan toimistossa avautui sopivasti vakituisen isännöitsijän paikka, johon Tea tuli valituksi ja niin hän sai jatkaa Nummelassa harjoittelunsa jälkeen. 

Isännöitsijällä ei ole tyypillistä työpäivää

Tea kertoo, ettei isännöitsijällä ole tyypillistä työpäivää. Tietyt rutiinit toki toistuvat, mutta jokainen päivä on erilainen ja juuri se tekee työstä niin mielenkiintoista. Jokaisen aamun Tea aloittaa sähköpostin ja mahdollisten soittopyyntöjen purkamisella. Lisäksi hän tarkistaa asiakasohjausjärjestelmästä keskeneräiset työt. Tea asuu Vantaalla, joten työmatkaan kuluu 45 minuuttia suuntaansa. Tällä hetkellä hän tekee osan viikosta etänä. Toimistopäiville Tea pyrkii sopimaan kokouksia ja muita tapaamisia, kun taas etäpäivinä hän keskittyy kirjallisiin tehtäviin. 

Ehkä isoimpia asioita, joita Tea on Retta-uransa aikana oppinut, on tekemään asiat kerralla oikein. Kun koulutukset ja ohjaus ovat kunnossa, niin oppii kerralla oikean työskentelytavan, mikä auttaa paljon työskentelyssä ja tuo vastuullisessa työssä turvaa.

Isännöitsijän työ antaa paljon mahdollisuuksia, jos pystyy ottamaan kaiken palautteen rakentavana. Asiakaspalvelutilanteet ovat välillä haastavia, mutta niiden maaliin saattaminen ja kiitos tuovat lisää potkua työhön. Tässä työssä on myös hallittava kalenteri!

Rettalla kaikki puhaltavat yhteen hiileen

Tea tykkää työskennellä Rettalla, koska käytössä ovat parhaat mahdolliset työkalut ja taustatukena iso konserni. Lisäksi työilmapiiri on rento ja avulias: kaikki puhaltavat yhteen hiileen ja työntekijöistä välitetään. Parasta Tean työssä onkin toimiston hyvä henki ja asiakkaat, jotka kiittävät hyvin tehdystä työstä.

Muutaman vuoden kokemuksensa jälkeen Tea tuntee nyt olevansa ns. kotona ja hän uskoo, että on löytänyt työn, jossa voisi viihtyä vaikka eläkeikään asti. Tean mielestä kiinteistöala sopii henkilöille, jotka ovat aidosti kiinnostuneita kiinteistöjen elinkaaresta ja niistä huolehtimisesta. Isännöitsijän roolissa on tärkeää ymmärtää kiinteistöä eri näkökulmista, esimerkiksi talous ja huoltotarpeet huomioiden.

Tea muistuttaa, että työn lisäksi on hyvä huolehtia laadukkaasta vapaa-ajasta. Hän itse käy vapaa-ajallaan mielellään liikkumassa luonnossa tai spinningissä. Loppu vapaa-aika meneekin sitten lasten kanssa touhuamiseen ja blogin kirjoittamiseen. Tean blogi on nimeltänsä Naiset osaa, ja se sisältää mm. Tean videoita omakotitalon remontti- ja korjaustöistä. Ja kyllä Tea osaakin!