Teknisen isännöitsijän toimenkuva on monipuolinen

Teknisen isännöitsijän tehtävä on monipuolinen. Päivittäisessä tekemisessä suurimmassa roolissa ovat asukkaiden kanssa asioiminen ja huoltotoimen valvonta kiinteistöllä. Lisäksi tehtävään kuuluvat päivittäiset rutiinit, kuten laskujen käsittely ja tilausten tekeminen. Teknisen isännöitsijän työpäivät ovat vaihtelevia, ja välillä työpäivän aikana voi selvitä asioita, jotka vaativat välittömiä toimenpiteitä ja priorisointia.

Päivittäisten tehtävien lisäksi tekninen isännöitsijä hoitaa vuosikellon mukaisia isompia kokonaisuuksia taloyhtiössä. Näitä ovat esimerkiksi budjetointi, korjaussuunnittelu, urakoiden kilpailuttaminen ja töiden aikatauluttaminen, vuodenajat ja lomakaudet huomioiden. Tekninen isännöitsijä suunnittelee taloyhtiön asioita aina omistajan kannalta, ja pyrkii ylläpitämään ja lisäämään kiinteistön arvoa sekä välttämään toiminnallaan korjausvelan kasvua.

Tekninen isännöitsijä tekee tiiviisti yhteistyötä huoltoyhtiön kanssa. Usein huoltoyhtiö osaa kertoa tulevista ongelmakohdista jo ennakkoon niin, että ne pystytään hoitamaan ennen, kuin niistä muodostuu isompia vahinkoja tai äkillisiä korjauksia taloyhtiölle.

Teknisen isännöitsijät ovat usein koulutukseltaan rakennusmestareita tai insinöörejä rakennus- tai LVIA-alalta. Tekniseksi isännöitsijäksi voi myös edetä esim. asennustöistä tai kiinteistöhoitajasta työnjohtajiksi, ja siitä edelleen koulutuksen kautta (ITS, TEK) teknisiksi isännöitsijöiksi. Tärkeintä tehtävässä on kuitenkin kyky ratkaista ongelmia ja kokonaisvaltainen käsitys kiinteistön elinkaaresta.

Kiinnostaako ura Retta Managementilla? Katso avoimet paikkamme TÄÄLLÄ>>