Taloyhtiöiden vakuutusmaksuihin luvassa korotuksia – Retta valvoo maksujen kehitystä

Vuodelle 2023 on odotettavissa poikkeuksellisen suuria korotuksia kiinteistövakuutusten maksuihin. Korotuspaineen taustalla ovat muun muassa korjausrakentamisen korkeat kustannukset: Tilastokeskuksen mukaan rakennuskustannukset nousivat tämän vuoden syyskuussa 6,2 % vuodesta 2021. Myös rakennuskustannusindeksin suuruus sekä palo- ja vuotovahinkojen korvausmäärien kasvu sekä vakuutusyhtiöiden kohdekohtaiset kannattavuustoimenpiteet vaikuttavat maksukorotuksiin.

Vakuutusmeklarina Retta Vakuutuspalvelut valvoo taloyhtiön vakuutusmaksujen kehitystä. Jos vakuutusmaksut nousevat poikkeuksellisesti tai ehdot heikkenevät, isännöitsijälle ehdotetaan vakuutusten kilpailutusta. Vakuutukset voidaan kilpailuttaa myös taloyhtiön sitä halutessa. Oleellista on, että kiinteistöt ovat oikein ja kyllin kattavasti vakuutettuja ja taloyhtiölle on varmistettu sopiva vakuutusturva.

Miten Retta Vakuutuspalvelut voi auttaa?

Retta Vakuutuspalvelut tarjoaa kattavia vakuutuspalveluita, jotka helpottavat taloyhtiöiden arkea vakuutusturvassa ja vahinkotilanteissa. Taloyhtiön vakuutusten kilpailuttaminen on osa palveluamme, ja hoidamme kilpailutukset joko tietyin aikavälein tai erikseen sovittaessa. Näin asiantuntijamme varmistavat, että asiakkaillamme on juuri omalle taloyhtiölle parhaiten sopiva vakuutus voimassa, eikä taloyhtiö maksa turhasta.   

Jos vahinko osuu omalle kohdalle, vahinkoasiantuntijamme varmistavat vakuutusehtojen mukaiset korvaukset taloyhtiölle. Toimimme aina asiakkaamme apuna, edustajana ja edunvalvojana vakuutusasioissa.

Kehitämme palveluamme ja tuotteitamme jatkuvasti vastaamaan entistäkin paremmin asiakkaidemme tarpeita. Retta Vakuutuspalveluiden asiakkailla on käytettävissään lisäturvia, joilla voidaan paikata kiinteistövakuutuksessa olevia puutteita. Yksittäinen asiakas ei voisi saada vastaavaa laadukasta tuotetta käyttöönsä, mutta yhdessä tuhansien asiakkaidemme kanssa nämä palvelut ovat tarjolla kaikille Rettan isännöimille taloyhtiöille.

Tutustu tarkemmin Retta Vakuutuspalveluihin

Retta Vakuutuspalvelut on Rettan oma vakuutusmeklaripalveluita tarjoava yritys. Tarjoamme palveluitamme Retta Isännöinnin asiakasyhtiöille kiinteistöjen vakuutus- ja vahinkoasioissa. Toimintamme kulmakivinä on taata isännöinnille nopea, ammattimainen ja laadukas palvelu. ​​​Olemme vakuutusyhtiöistä riippumaton vakuuttamisen asiantuntija ja toimimme asiakkaiden edustajana ja edunvalvojana vakuutusyhtiöiden suuntaan. Tärkein tehtävämme on huolehtia asiakkaidemme oikein mitoitetusta ja kattavasta vakuutusturvasta sekä korvauspäätösten oikeellisuudesta.


Kysy lisää omalta isännöitsijältä >>

Miten Rettan Vakuutuspalvelut toimii:

Retta Vakuutuspalvelut on Rettan oma vakuutusmeklaripalveluita tarjoava yritys. Tarjoamme palveluitamme Retta Isännöinnin asiakasyhtiöille kiinteistöjen vakuutus- ja vahinkoasioissa. Toimintamme kulmakivinä on taata isännöinnille nopea, ammattimainen ja laadukas palvelu.
​​​​​​​Olemme vakuutusyhtiöistä riippumaton vakuuttamisen asiantuntija ja toimimme asiakkaiden edustajana ja edunvalvojana vakuutusyhtiöiden suuntaan.
Tärkein tehtävämme on huolehtia asiakkaidemme oikein mitoitetusta ja kattavasta vakuutusturvasta sekä korvauspäätösten oikeellisuudesta.

Miten Rettan Vakuutuspalvelut toimii:

 • Tarkistamme kiinteistön tiedot sovitusti sopivinta vakuuttamistapaa varten.
 • Selvitämme nykyisen vakuutusturvan ja kilpailutamme sen.
 • Lyhennämme isännöitsijän ja vakuutusmaailman etäisyyttä toimimalla nopeasti ja helposti isännöitsijän apuna, jotta hän voi käyttää tehokkaasti aikansa taloyhtiön muihin asioihin.
  • Toimitamme vahinkotilastoja ja -tietoja avuksi kiinteistön kunnossapidon ja huollon tarpeisiin.
   • Tiedotamme olennaisista muutoksista vakuutusehdoissa ja vahinkojen korvauskäytännössä.
   • Autamme nopeasti ja asiantuntevasti vahinkotilanteissa.
 • Isännöitsijällä on myös käytössä 24/7-verkkopalvelu, josta voi reaaliaikaisesti katsoa vahinkojen tai vakuutusten tilannetta, oli vakuutukset sitten missä vakuutusyhtiössä tahansa.