Oletko muuttamassa pois taloyhtiöstä? Toimi näin!

Nainen ja mies ovat uuden asuntonsa edessä avaimet kädessä kainaloittain Retta

Muuttajan tehtävälista on pitkä ja siihen kuuluu kaikkea aina pakkaamisesta paperitöihin. Perinteisen muuttoilmoituksen lisäksi myös isännöitsijälle ja huoltoyhtiölle tulee tehdä ilmoitus poismuutosta.

Muuttoon liittyy virallisia ilmoitusasioita, jotka kannattaa hoitaa hyvissä ajoin ennen muuttopäivää. Perinteinen muuttoilmoitus välittää tiedon uudesta osoitteesta viranomaistahoille ja postille muttei taloyhtiölle tai isännöitsijälle. Sen vuoksi on erittäin tärkeää ilmoittaa poismuutosta isännöintitoimistoon ja huoltoyhtiöön joko puhelimitse, sähköpostilla tai kirjeellä.

Vältä turhat kulut ja ikävät yllätykset

Taloyhtiöistä pois muuttamiseen liittyy useita käytännön seikkoja, jotka huoltoyhtiö ja isännöitsijä hoitavat. Isännöintitoimisto huolehtii yleensä autopaikkojen ja saunavuorojen koordinoinnista ja laskutuksesta. Turhien kulujen välttämiseksi on tärkeää ilmoittaa muutoksista heille. Isännöitsijätoimisto hoitaa myös vesimaksujen laskutuksen ja senkin vuoksi huoneistossa asuvien henkilöiden määrän tulee olla kirjattuna oikein.

Kun ilmoitat muutostasi, huoltoyhtiö tietää, esimerkiksi päivittää nimitiedot rappukäytävän nimitauluun ja huoneiston oveen. Huoltoyhtiö pitää myös kirjaa siitä, kenellä on oikeus pyytää huoltomiestä avaamaan huoneiston oven yleisavaimella.

Muista ainakin nämä 5 asiaa

  1. Ilmoita vanhan taloyhtiösi isännöitsijälle ja huoltoyhtiölle poismuutostasi.
  2. Ilmoita uuden asunnon isännöintitoimistoon ja huoltoyhtiöön muutostasi. Varaa samalla halutessasi autopaikka ja saunavuoro. Selvitä onko uudella taloyhtiölläsi käytössä taloyhtiölaajakaista.
  3. Muista päivittää sähkösopimus ja kotivakuutus sekä siirtää internet-yhteys uuteen kotiin tai ottaa käyttöön taloyhtiölaajakaista.
  4. Tarkasta, että uudessa kodissa on riittävästi toimintakuntoisia palovaroittimia; yksi palovaroitin 60 m² kohden.

Eihän ullakolle, kellarikomeroon tai pyöräkellariin jäänyt mitään? Tarkasta, että kaikki tavarasi siirtyvät mukanasi uuteen kotiin. Muistathan, että taloyhtiön jätteenkeräys on tarkoitettu päivittäisen jätteen kierrätykseen, ei suuremmille tavaroille.

Paikkakuntasi Retta Isännöitsijän löydät täältä

Mietityttävätkö taloyhtiön järjestyssäännöt? Lisätietoa löydät täältä