Onko jo aika pestä ikkunat? – Rettan vinkit ikkuna- ja parvekelasien pesuun

Onko jo aika pestä ikkunat? – Rettan vinkit ikkuna- ja parvekelasien pesuun. Sotkuinen ikkuna, johon on levitetty pesuainetta ja sitä pestään.

Valon määrä on taas vauhdilla lisääntynyt ja pohjoisessakin on saavutettu hetki, kun aurinko ei laske yöksi ollenkaan. Aurinko taas tuo näkyviin pölyn ja lian ikkunoissa ja parvekelaseissa, ja moni arpookin, kannattaisiko ne jo pestä vai odottaa pahimman siitepölykauden yli?

Hyvä vinkki ajankohdan valinnalle on odottaa, että ensin sataa. Kun ikkunat ja parvekelasit pestään sadepäivän jälkeen, on pahin siitepöly huuhtoutunut laseista pois. Myös puolipilvinen sää on suoraa auringonpaistetta parempi keli ikkunanpesuun, koska silloin auringon lämpö ei ehdi kuivattaa pesuvettä lasiin kesken pesun.

Tiskiainetta kummempaa ei tarvita

Ikkunanpesu voi tuntuu etukäteen isolta urakalta, ja toki siihen kannattaakin varata rauhallinen hetki. Mutta mitä jos et tekisikään sitä yksin, vaan ottaisit mukaan pesukaverin? Yhdessä tekeminen on myös turvallisempaa, etenkin jos lasit ovat korkeat.

Entä sitten pesuvesi? Siihen riittää tavallinen tiskiaine, jota laitetaan lämpimään veteen vain muutama pisara. Jos kotoa löytyy väkiviinietikkaa, sitäkin voi lorauttaa sekaan ruokalusikallisen, kirkastamaan lasit. Pesuvälineiksi riittää ämpäri tai pesuvati, puhdistusliina/rätti ja hyvä lasta. Lasi kerrallaan käydään pinta läpi märällä liinalla ja sen jälkeen kuivataan lastalla.

Ja lopuksi vielä käytännön vinkki – ensin pestään aina likaisempi puoli. Ja jos edellisestä kerrasta on pidempi tauko ja ikkunoissa on useamman vuoden pölyt, kannattaa pesuvesi vaihtaa ainakin kerran pesun aikana.