Tietoa taloyhtiöidemme isännöinnistä poikkeustilanteen ajan

Isännöinti taloyhtiöissämme jatkuu mahdollisimman normaalisti koronavirustilanteen vuoksi vallitsevista poikkeusoloista huolimatta. Tässä vaiheessa kaikki toimintamme tähtää siihen, ettei kenenkään terveyttä tule vaarantaa. Henkilöstömme on ohjeistettu yrityksen toimesta tartuntaa ehkäisevistä toimenpiteistä THL:n, sosiaali- ja terveysviraston sekä työterveyden ohjeiden mukaisesti.

Yhteydenotot isännöintiin ja toimistojen aukiolo

Toimistomme ovat normaalisti auki, mutta emme toistaiseksi palvele asiakkaitamme paikan päällä toimistoilla. Erikoistapauksissa, kuten avainten luovutuksessa, otathan etukäteen yhteyttä puhelimitse toimistoomme.

Kannustamme käyttämään kaikissa isännöinnin yhteydenotoissa sähköisiä viestintäkanavia, kuten puhelinta ja sähköpostia sekä taloyhtiössä käytössä olevaa sähköistä palvelukanavaa (OmaRetta, Majakka, Asukassivut  tai Taloyhtiöinfo).

Siivouksen tehostaminen taloyhtiöissä 

Seuraamme palveluntuottajiemme kanssa jatkuvasti yleistä tiedotusta ja olemme valmiina noudattamaan ohjeita, jotka liittyvät kiinteistöjen ylläpitopalveluihin.

Varmistamme, että asiakastaloyhtiössämme on varauduttu vähintään seuraavalla tavalla siivouspalveluiden osalta:

  • Siivouksessa kiinnitetään erityistä huomiota kosketuspintojen (kahvat, hissien painikkeet yms.) sekä yhteisten tilojen, kuten esimerkiksi yhteissaunojen ja taloyhtiön kerhotilojen, huolelliseen siivoukseen.
  • Puhdistaminen suoritetaan aseptisen työjärjestyksen mukaisesti.
  • Saniteettitilojen puhdistaminen tehdään huolellisesti.
  • Siivoushenkilökunnan käsihygieniaan on kiinnitetty erityistä huomiota.
  • Siivouspalveluntuottajia on pyydetty varmistamaan, että siivousmenetelmät ovat tarkoituksenmukaiset ja heillä on valmius tilojen kokonaisvaltaiseen desinfiointiin pyydettäessä.

Taloyhtiön yhteisten tilojen käyttö

Isännöimiemme taloyhtiöiden yhteisten tilojen siivousta on tehostettu. Päätöksen taloyhtiön yhteisten tilojen käytön mahdollisesta rajoittamisesta tai kieltämisestä tekee kunkin taloyhtiön hallitus, ja siitä tiedotetaan erikseen. Kehotamme toistaiseksi kaikkia välttämään yhteisten tilojen turhaa käyttöä taloyhtiöissä.

Yhtiökokoukset

Rettassa olemme päättäneet koronaviruksen leviämisen estämiseksi luopua fyysisten yhtiökokousten järjestämisestä poikkeustilan ajaksi. Tästä johtuen poikkeusajalle sovitut fyysiset yhtiökokoukset perutaan, ja niille sovitaan uusi ajankohta, josta osakkaat saavat uuden kutsun. Mahdollisuuksien mukaan yhtiökokous pidetään Isännöintiliiton ja Kiinteistöliiton suositusten mukaan etäyhteyksiä hyödyntäen.

Lisätietoa yhtiökokousten mahdollisista uudelleenjärjestelyistä antaa taloyhtiön hallitus ja isännöitsijä.