Seuraa taloyhtiön energian- ja vedenkulutusta helposti OmaRettan kulutusseurannalla

OmaRettaan kehitetään jatkuvasti uusia ominaisuuksia, joista viimeisimpiä on alkuvuodesta julkaistu kulutusseuranta. Kulutusseurannan avulla taloyhtiön hallitus, osakkaat ja asukkaat voivat seurata kuukausi- ja vuositasolla taloyhtiökohtaista energian- ja vedenkulusta lämmityksen, sähkön ja veden osalta.  Palveluun rekisteröityneenä käyttäjänä voit tarkastella palvelusta kuluvan vuoden lukuja ja katsoa halutessasi myös aiempien vuosien kulutustietoja valitsemalla halutun vuoden. Hallituksen jäsenet pääsevät lisäksi seuraamaan energia- ja vesikustannusten osuuksia hoitokuluista taloyhtiön talousnäkymästä. 

Kulutusten osalta kannattaa seurata etenkin muutoksia kuukausitasolla verrattuna edeltävän vuoden vastaavaan kuukauteen ja kokonaisuudessaan siihen, että ovatko kulutukset nousseet esim. vuositasolla. Veden osalta kulutukset ovat tyypillisesti melko tasaisia eri kuukausina ja mahdolliset kulutuspiikit voivat kertoa esimerkiksi wc-kalusteiden vuodoista. Lämmön osalta kannattaa kiinnittää vertailussa huomiota normeerattuun eli sääkorjattuun lämpöenergiankulutukseen.  

Taloyhtiössä kannattaa kiinnittää huomiota siihen, olisiko energiatehokkuutta mahdollista parantaa esimerkiksi käyttöteknisillä toimenpiteillä, energiainvestoinneilla tai kiinnittämällä huomiota asukkaiden kulutustottumuksiin. Voit tutustua aiheeseen lisää katsomalla videomme taloyhtiön energiatehokkuuden parantamisesta. 

Hallituksen jäsenenä voit hyödyntää myös muita OmaRettan seurantaominaisuuksia, kuten tehtävien seurantaa ja myös tarkastella taloyhtiön taloustietoja talousnäkymän kautta .Päästäksesi käyttämään kulutusseurantaa ja muita OmaRettan ominaisuuksia, tulee sinun ensin rekisteröityä OmaRettan käyttäjäksi.