Hajulukon puhdistus – kenen vastuulla se on?

Viemärin hajulukko muistuttaa olemassaolostaan ikävällä hajulla ja hitaasti tyhjenevällä lavuaarilla. Mutta kenen vastuulle hajulukon puhdistus kuuluukaan?

Hajulukko on altaan alla oleva mutka putkistossa, jossa on muutama desilitra vettä. Hajulukon puhdistus on yksi kodin perusaskareista, joka täytyy tehdä muutaman kerran vuodessa. Jos keittiön tai kylpyhuoneen lavuaarin läheisyydessä tuoksahtaa viemärille tai lavuaari ei vedä kunnolla, on syy todennäköisesti puhdistusta vaativassa hajulukossa.

Hajulukon puhdistus – toimi näin

Hajulukkoa voi ensin yrittää puhdistaa viemärinavausaineella. Marketeissa myytävä viemärinavausaine voi olla oiva apu pienempiin tukoksiin. Jos hajulukko kaipaa perusteellisempaa puhdistusta, se tulee avata ja tämä kuuluu taloyhtiön vastuunjakotaulukon mukaan taloyhtiön vastuulle. Osakkaan vastuulla on ilmoittaa tukoksesta. Ole siis yhteydessä tarvittaessa huoltoyhtiöösi!

Näin hajulukko pysyy kunnossa

Hajulukko pysyy pidempään puhtaana jos sinne ei pääse hiuksia, roskia, ruoantähteitä tai muuta sinne kuulumatonta. Rautakaupoista saa myös hiussieppareita, jotka soveltuvat perinteiseen lavuaariin ehkäisemään tukkeumia ja nappaamaan harjaksiinsa kiinni ylimääräisen lian.

Paikkakuntasi Retta Isännöitsijän löydät täältä!

Lue Retta Isännöinnin tyytyväisistä asiakkaista täältä!