Uusi taloyhtiön hallituksen jäsen? Lataa opas hallitustyöhön

Nainen ja mies hymyilevät toimistolla Retta

Taloyhtiön hallituksen jäsen on valittu luottamustoimeen, jossa on hieno mahdollisuus vaikuttaa oman talon asioihin ja arjen sujumiseen. Hallituksessa pääsee osallistumaan niin pieniin kuin suuriin taloyhtiössä tehtäviin päätöksiin. Taloyhtiön hallituksessa toimiminen on hyvin pitkälle yhteistyötä erilaisten asumiseen liittyvien tahojen kanssa. Tämän takia on hyvä ymmärtää, mitkä asiat kuuluvat hallitukselle ja mitkä taas isännöitsijälle.

Hallitustyö on näköalapaikka taloyhtiöön

Taloyhtiön hallituksessa toimiminen on hyvin pitkälle yhteistyötä erilaisten asumiseen liittyvien tahojen kanssa. Tämän takia on hyvä ymmärtää, mitkä asiat kuuluvat hallitukselle ja mitkä taas isännöitsijälle, huoltoyhtiölle ja osakkaille. Asunto-osakeyhtiölain mukaisesti hallitus on vastuussa taloyhtiön hallinnon, talouden ja kiinteistönpidon järjestämisestä. Hallitus valitsee isännöitsijän, joka on taloyhtiön operatiivinen toimitusjohtaja ja hallituksen oikea käsi. Hän vastaa taloyhtiön hallinnosta ja arjen pyörittämisestä hallituksen ohjeistamana. Isännöitsijä johtaa hallituksen valitseman huoltoyhtiön toimintaa ja valvoo, että huoltotoimet hoidetaan suunnitellusti ja kustannustehokkaasti.

Hallituksella on taloyhtiössä merkittävä rooli ja monenlaisia tehtäviä

Hallitus edustaa kaikkia taloyhtiön osakkaita. Sen velvollisuus on huolehtia hallinnosta, kiinteistön hoidosta, raha-asioista ja varainhoidon valvonnasta. Hallituksella on myös oikeus päättää itsenäisesti asioista, jotka eivät vaikuta olennaisesti asumiseen tai asumiskustannuksiin.

Tämä opas on tarkoitettu taloyhtiön hallituksen uusille jäsenille, jotka haluavat hyvän yleiskuvan hallitustyöhön liittyvistä asioista. Käymme oppaassa läpi taloyhtiön hallituksen tehtävät ja tärkeimmät vastuut sekä hallituksen tyypillisen vuosikellon. Lisäksi kerromme, miten hallitustyötä varten voi valmistautua.

Oppaan sisältö:

1. Taloyhtiön hallituksen tehtävät ja vastuut
2. Luottamustoimeen valmistautuminen
3. Uuden hallituksen jäsenen muistilista

Lataa maksuton opas täyttämällä alla olevat tiedot

Lähetämme oppaan antamaasi sähköpostisoitteeseen.

Kyllä kiitos! Haluan saada asumiseen ja isännöintiin liittyviä uutisia Retta Isännöinniltä sähköpostitse

Lähettämällä lomakkeen annat meille luvan käsitellä tietojasi tietosuojaselosteemme mukaisesti.