{{ result.type_rendered }}
Teknisen isännöitsijän työnkuva sisältää kiinteistöjen ja asuntojen kunnossapitoon sekä pitkän tähtäimen korjaustoimintaan liittyviä tehtäviä. Tehtävään kuuluu korjaushankkeiden teettämistä, valmistelua, valvontaa ja kiinteistön ylläpidon pitkän tähtäimen suunnittelua.
Teknisen isännöitsijän tehtävä on monipuolinen. Päivittäisessä tekemisessä suurimmassa roolissa ovat asiakkaiden kanssa asioiminen ja huoltotoimien valvonta kiinteistöllä. Lisäksi tehtävään kuuluvat päivittäiset rutiinit, kuten laskujen käsittely ja tilausten tekeminen. Teknisen isännöitsijän työpäivät ovat vaihtelevia, ja välillä työpäivän aikana voi selvitä asioita, jotka vaativat välittömiä toimenpiteitä ja priorisointia.
Päivittäisten tehtävien lisäksi tekninen isännöitsijä hoitaa vuosikellon mukaisia suurempia kokonaisuuksia taloyhtiössä. Näitä ovat esimerkiksi budjetointi, korjaussuunnittelu, urakoiden kilpailuttaminen ja töiden aikatauluttaminen, vuodenajat ja lomakaudet huomioiden. Tekninen isännöitsijä pyrkii ylläpitämään ja lisäämään kiinteistön arvoa sekä välttämään toiminnallaan korjausvelan kasvua.
Tekninen isännöitsijä tekee tiiviisti yhteistyötä huoltoyhtiön kanssa. Usein huoltoyhtiö osaa kertoa tulevista ongelmakohdista jo ennakkoon niin, että ne pystytään hoitamaan ennen kuin niistä muodostuu isompia vahinkoja tai äkillisiä korjauksia vaativia vikatilanteita taloyhtiölle. Ennakoivalla toiminnalla pyritään kiinteistön arvon lisäksi säilyttämään ja lisäämään asumismukavuutta.
Teknisen isännöitsijät ovat usein koulutukseltaan rakennusmestareita tai insinöörejä rakennus- tai LVIA-alalta. Tekniseksi isännöitsijäksi voi myös edetä esim. asennustöistä tai kiinteistöhoitajasta työnjohtajaksi, ja siitä edelleen koulutuksen kautta (ITS, TEK) tekniseksi isännöitsijäksi. Tärkeintä tehtävässä on kuitenkin kyky ratkaista ongelmia ja kokonaisvaltainen käsitys kiinteistön elinkaaresta.