SKV Fastighetsförmedling och Huoneistokeskus förenar sina krafter – Huoneistokeskus växer på riksnivå

Från och med 1.9.2020 förenar SKV Fastighetsförmedling och Huoneistokeskus sina krafter under varumärket Huoneistokeskus. I samband med fusionen blir Huoneistokeskus en ännu starkare aktör på fastighetsförmedlingsmarknaden och erbjuder kunderna förmedlingstjänster över hela Finland. SKV Fastighetsförmedling och Huoneistokeskus ingår båda två i Realia-koncernen.

Huoneistokeskus är ett av förmedlingsbranschens äldsta och mest ansedda varumärken som framför allt är känt för sina yrkeskunniga mäklare. Fusionen mellan SKV Fastighetsförmedling och Huoneistokeskus gör Huoneistokeskus till en ännu starkare aktör på fastighetsmarknaden.

”I och med att varumärkena slås samman kan vi betjäna finländare som vill byta hem på ett ännu bättre sätt runt om i landet och samtidigt erbjuda moderna verktyg till våra mäklare. Varumärkena har i dagsläget inga överlappande verksamhetsorter. I samband med fusionen växer Huoneistokeskus riksomfattande närvaro och lokala expertis väsentligt. Genom att förena våra satsningar under ett varumärke kommer ett plus ett att bli mer än två”, säger Realias vd Kari Virta.

Förändringar i Huoneistokeskus ledning

Samtidigt som varumärkena förenas kommer Anu-Elina Hintsa som på ett förtjänstfullt sätt har lett båda företagen som affärsdirektör att gå vidare till nya uppdrag utanför Realia-koncernen. Ledningsansvaret för Huoneistokeskus övergår från och med 1 september 2020 till Kari Virta som har varit styrelseordförande för Huoneistokeskus och vd för Huoneistokeskus moderbolag Realia.

”Fastighetsförmedlingsbranschen utvecklas just nu kraftigt och vi vill vara med och bidra till utvecklingen. Som en ännu större aktör än tidigare har vi ännu bättre möjligheter att förnya branschen. Expertkunskap och tillförlitlighet som är viktiga delar av Huoneistokeskus varumärke, är det vi vill främja även i fortsättningen”, säger Virta.

”Ett varmt tack till Anu-Elina för hennes långa engagemang i Realia och utvecklingen av fastighetsförmedlingen som affärsverksamhet. Jag önskar henne lycka till i sina nya uppdrag”, säger Virta.