Realia Isännöinti stärker sin affärsverksamhet i Helsingfors

Nainen ja mies ihastelevat uutta toimitilaa retta.fi isännöinnin palvelut

Realia Isännöinti, som är en del av Nordens största koncern inom fastighetsförvaltnings- och fastighetsförmedlingstjänster, Realia, har förvärvat Kantakaupungin Isännöinti Oy som är verksam i huvudstadsregionen. Företagsförvärvet är en del av Realias och dess dotterbolags tillväxtstrategi och stöder Realia Isännöintis mål att fungera som trendsättare inom disponentbranschen.

Kantakaupungin Isännöinti Oy är ett sakkunnigt serviceföretag inom disponentbranschen, vars verksamhet startade i slutet av 1980-talet. Företaget är verksamt på Helsingforsområdet och betjänar cirka 85 bostads- och fastighetsaktiebolag.

”Jag och min bolagskompanjon Antti Koljonen hade redan under en tid funderat på nästa utvecklings- och ägandefas, och vi är mycket nöjda för att vi hittade Realia Fastighetsförvaltning som är en stark och stabil ny ägare av vår servicehelhet. Vi har utvecklat en kvalificerad servicehelhet som uppskattas av våra kunder, och vi fortsätter att utveckla den tillsammans”, konstaterar Juha Leppänen, verkställande direktör för Kantakaupungin Isännöinti Oy.

”Det är verkligen fint att Kantakaupunki Isännöinti Oy:s yrkeskunniga och erfarna personal blir en del av Realia Isännöinti, och vår affärsverksamhet fastighetsförvaltning förstärks ytterligare på huvudstadsområdet, och speciellt i Helsingfors. Vi vill förstärka våra redan högkvalitativa tjänster till Kantakaupunki Isännöintis kunder samt säkerställa en smidig förvaltning av kundföretagen även i fortsättningen. Ägarbytet påverkar inte giltiga kundavtal”, konstaterar Veli Huotari, affärsdirektör hos Realia Isännöinti.

”Jag är nöjd över att tillväxten fortsätter enligt vår strategi i disponentverksamheten i och med det här företagsförvärvet. Jag vill varmt välkomna Kantakaupunki Isännöinti Oy:s personal till Realia-koncernen”, säger Matti Bergendahl, verställande direktör hos Realia-koncernen.

Kantakaupungin Isännöinti Oy fortsätter tillsvidare som eget bolag efter förvärvet.