Retta Isännöinti stärker sin affärsverksamhet i Helsingfors

Nainen ja mies ihastelevat uutta toimitilaa retta.fi isännöinnin palvelut

Retta Isännöinti, som är en del av Nordens största koncern inom fastighetsförvaltnings- och fastighetsförmedlingstjänster, Retta, har förvärvat Kantakaupungin Isännöinti Oy som är verksam i huvudstadsregionen. Företagsförvärvet är en del av Rettas och dess dotterbolags tillväxtstrategi och stöder Retta Isännöintis mål att fungera som trendsättare inom disponentbranschen.

Kantakaupungin Isännöinti Oy är ett sakkunnigt serviceföretag inom disponentbranschen, vars verksamhet startade i slutet av 1980-talet. Företaget är verksamt på Helsingforsområdet och betjänar cirka 85 bostads- och fastighetsaktiebolag.

”Jag och min bolagskompanjon Antti Koljonen hade redan under en tid funderat på nästa utvecklings- och ägandefas, och vi är mycket nöjda för att vi hittade Retta Fastighetsförvaltning som är en stark och stabil ny ägare av vår servicehelhet. Vi har utvecklat en kvalificerad servicehelhet som uppskattas av våra kunder, och vi fortsätter att utveckla den tillsammans”, konstaterar Juha Leppänen, verkställande direktör för Kantakaupungin Isännöinti Oy.

”Det är verkligen fint att Kantakaupunki Isännöinti Oy:s yrkeskunniga och erfarna personal blir en del av Retta Isännöinti, och vår affärsverksamhet fastighetsförvaltning förstärks ytterligare på huvudstadsområdet, och speciellt i Helsingfors. Vi vill förstärka våra redan högkvalitativa tjänster till Kantakaupunki Isännöintis kunder samt säkerställa en smidig förvaltning av kundföretagen även i fortsättningen. Ägarbytet påverkar inte giltiga kundavtal”, konstaterar Veli Huotari, affärsdirektör hos Retta Isännöinti.

”Jag är nöjd över att tillväxten fortsätter enligt vår strategi i disponentverksamheten i och med det här företagsförvärvet. Jag vill varmt välkomna Kantakaupunki Isännöinti Oy:s personal till Reatta-koncernen”, säger Matti Bergendahl, verställande direktör hos Retta-koncernen.

Kantakaupungin Isännöinti Oy fortsätter tillsvidare som eget bolag efter förvärvet.

Mer information:

Veli Huotari, affärsdirektör, Retta Isännöinti Oy, tfn 040 509 5087

Matti Bergendahl, verkställande direktör, Retta Oy, tfn 040 833 5461

Juha Leppänen, enhetschef, Kantakaupungin Isännöinti Oy, 045 773 02536

Retta Isännöinti är en del av Retta-koncernen som är Nordens största expertkoncern för tjänster inom förmedling och förvaltning av bostäder, fastigheter och verksamhetslokaler. I Retta ingår Huoneistokeskus, SKV Fastighetsförmedling, Huom! Huoneistomarkkinointi, Retta Isännöinti, Retta Management och Arenna Oy. Ober-Haus ansvarar för affärsverksamheterna i Baltikum och Hestia för verksamheterna i Sverige och Norge. Retta omsätter årligen (2017) cirka 139 miljoner euro och sysselsätter över 1 900 personer. Gemensamt för alla företagen är att de betonar kundnöjdheten, som uppnås genom skräddarsydda produkter samt aktiv och professionell service. www.retta.fi/sv www.rettaisannointi.fi/sv